Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, ()- CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile ilgili aldığı kararı değerlendirdi. Altay, "Her şeye rağmen Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun aldığı karar hukuk tanımaz ilgiliye şamar niteliğindedir. Recep Tayyip Erdoğan seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak dakika 1, kırmızı kartlık faul bir yapmıştır ve Yargıtay kırmızı kart göstermiştir" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 7 bin müdüre görevden el çektirildiğini belirten Altay, bu okullara Eğitim Bir Sen sendikasının referansı ile okul müdürlerinin atanmaya devam edildiğini söyledi. Temel Eğitimden Orta Öğretime geçiş sınavına dikkat çeken Altay, İmam Hatip Liseleri'nin özendirildiğini savunarak, şöyle dedi:
"Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim planlamasını yapan Bilal Erdoğan. TÜRGEV Vakfı'nda, İstanbul'da yapılan bir toplantıda Milli Eğitim ile ilgili, Türk milli eğitim sistemiyle ilgili eğitim planlaması yapılıyor. Bakanlığa dayatılan bu planlamada, öğrencilerin hangi okullara gideceği, hangi okulların hangi okullara dönüşeceği, üniversiteye kaç İmam Hatiplinin gireceği gibi bir dizi karara alınıyor. Bunlar Milli Eğitim Bakanlığı'na tevdi ediliyor. Bilal Erdoğan ise eğitim planlaması yapıyor."
AK Parti Genel Başkan adayı olan Ahmet Davutoğlu'na seslenen Altay, Bilal Erdoğan'ı Milli Eğitim Bakanı yapmasını istedi. Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun 1 Eylül'de yapılacak olan Adli Yıl Açılış töreninde konuşmasına karar vermesi ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın törene yurt dışında olabileceği için katılamayacağı yönündeki bir soruya Altay şu yanıtı verdi:
"Siyasetçilerin sıkıştıkları zaman yurt dışına kaçmaları bir adettir, gelenektir. Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun böyle bir konu için toplanması bile bana göre abestir. Yani gelen gelir, gelmeyen gelmez. Yargıtay Türkiye'nin en köklü kurumudur ve hukuk kurumudur. Savunma yargının bir parçasıdır, paydaşıdır, ortağıdır. Her şeye rağmen Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun aldığı karar hukuk tanımaz ilgiliye bir şamar niteliğindedir. Recep Tayyip Erdoğan seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak dakika bir, kırmızı kartlık faul bir yapmıştır ve Yargıtay kırmızı kart göstermiştir."

FOTOĞRAFLI