CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, "Bu iktidarın gitmesi için bir erken seçim gerekirse, bu da benim istifamla başlarsa, sine-i millete dönmek gerekirse, istifam cebimde. İktidar yüreği varsa erken seçime buyursun. Sandıktan ak mı çıkacak halk mı çıkacak hep birlikte göreceğiz" dedi.
Partisinin Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman’a destek vermek için Yalova’ya gelen CHP Milletvekili Akkiraz, bir restoranda partililerle bir araya geldi. CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Başkan Adayı Salman ile birlikte restorana giren Akkiraz’a partililer büyük ilgi gösterdi.
Toplantıda konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, dün yapılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı mitingi değerlendirdi. "Dün Yalova’da bir tarih yazdınız" diyen İnce, 30 yıllık siyasi hayatında gördüğü en coşkulu mitingin yapıldığını söyledi.
İnce’nin ardından kürsüye çıkan Akkiraz da Yalova’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Karanlık günlerin içinden geçiyoruz. Seçimden çok, ortaya saçılan kirli çamaşırlar konuşuluyor. Kutular, kasalar, milyon dolarlar savruluyor. Tabi insanlarımız alnının terini yerken kimileri de zevki sefanın içinde gününü gün ediyor. Bu değişecek. Bunu değiştirmek bizim görevimiz. Cumhuriyet Halk Partili olarak da görevimiz, vatandaş olarak da görevimiz. Yerel seçimden başlayarak Yalova’dan Vefa Bey’le seçimi kazanarak başlayacağız. Ankara, İstanbul’u kazanmak ile başlayacağız. Çünkü bizde hırsızlık yok. Bizde arsızlık yok. Bizde emek var, bizde onur var, bizde Mustafa Kemal var, Atatürk var. Şayet ki bu iktidarın gitmesi için bir erken seçim gerekirse, bu da benim istifamla başlarsa, sine-i millete dönmek gerekirse, benim milletvekili olarak istifam cebimde. İktidar yüreği varsa erken seçime buyursun. Sandıktan ak mı çıkacak halk mı çıkacak hep birlikte göreceğiz."
Akkiraz, konuşmasının ardından türkü söyledi.

SG(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)