CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde herkesin toplantılarda ve kamuoyunda düşüncelerini açıklayabileceğini belirterek, "Partinin karar organları; genel başkan başta olmak üzere MYK ve parti meclisidir. Doğal olarak bu konuda kimin ne söylediği değil, yönetim kademelerindekilerin ne söylediği CHP'yi bağlar. Onlar da inanıyorum ki partinin almış olduğu karara uyacak ve gerekeni yapacaklardır" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Bursa'da Şişecam'a bağlı fabrikalarda çalışan ve geçen hafta greve başlayan işçilere destek vermek için geldi. Yenişehir İlçesi'ne hareketinden önce il başkanlığını ziyaret eden Akkaya, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akkaya, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'Çatı adayı' olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına parti içinden tepki gösterenlerin sorulması üzerine parti başkanı ya da yöneticisi seçmediklerini belirterek, şu yanıtı verdi:
"CHP; bu ülkenin kurucu partisi, birleştirici gücüdür. Genel başkanımızın da dediği gibi parti başkanı ya da parti yöneticisi seçmiyoruz. 76 milyonu ilgilendiren hizmet veren doğal olarak herkesin kabullendiği bir Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama ortaklaştırdığımız nokta var. Bu da Atatürk'ün bize bıraktığı ülkeyi çocuklarımıza daha gelişmiş ülkeler sınıfında yer almasını sağlayacak, daha çağdaş, laik, demokratik, hukuk ilkelerine gençlerimize teslim etmektir. Doğal olarak ortaklaştırdığımız aday da bu amaçla ortaklaştırılmıştır. CHP de bu anlamda desteklediği bir adaydır. Elbette biz sosyal demokrat bir partiyiz. Biz diğer partiler gibi düşüncelerimizi açıklamaktan sakınmayız. Her kademedeki arkadaşımız düşünce, fikirlerini toplantılarda, hem de kamuoyunda açıklar. Ama sonuçta partinin karar organları genel başkan başta olmak üzere MYK ve parti meclisidir. Doğal olarak bu konuda kimin ne söylediği değil, yönetim kademelerindekilerin ne söylediği CHP'yi bağlar. Arkadaşlarımızın kendi düşüncesidir. Onlar da inanıyorum ki partinin almış olduğu karara uyacak ve gerekeni yapacaklardır."
Akkaya, parti yöneticileri ile birlikte Yenişehir'e hareket etti.

FOTOĞRAFLI