CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, kızlı-erkekli eğitimle ilgili yapılan açıklamaları eleştirerek, "Yarın bunlar meclisi de ikiye ayırırlar. 'Kadın vekillerin bulunduğu salon. Erkek vekillerin bulunduğu salon' diye. Böyle bir anlayış olur mu?" dedi.
Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile birlikte Erzurum'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.  Milli Eğitim'de kızlı- erkekli eğitim sistemiyle ilgili tartışmaları değerlendiren Yakup Akkaya, şunları söyledi:
"Bizim AKP'li vekillerimiz kızlı- erkekli konuları kafaya takacağına eğitim sorununu çözsünler. Çağdaş bir ülkede yaşayan, Atatürk'ün bize bıraktığı, daha ileri götürmemiz için bize emanet ettiği bir ülkede sorun kızlı- erkekli eğitim midir? Bunu söyleyen Sadık Yakut da Kayseri'de okurken kızlı- erkekli okuldan mezun oldu ve başkanvekili oldu. Kimsenin bu ülkenin kendilerine sağladıkları olanaklara karşı nankörlük yapma hakkı yoktur. Türkiye'de bir eğitim problemi var. 4+4+4 ile Türkiye'nin eğitimini çağ dışı bir eğitime götürüldüğü gerçeği vardır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde dershane kavramı yoktur ama, eğitim sistemine baktığımız zaman tam zamanlı eğitimler vardır. Bizim okullarımıza gittiğiniz zaman 35- 40 hatta 60 kişilik sınıflarda öğrencilerimiz eğitim görüyor."
'DERSHANELER KAPANMALI AMA BU DÖNEMDE DEĞİL'
Başbakan'ın 'Dershanelere vatandaşımız şu kadar ücret veriyor. Yazık günahtır. Biz bunu kaldıracağız' dediğini hatırlatan Akkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dershaneler kapanmalı ama bu dönemde değil. Eğitim sistemi düzeldiği zaman, zaten kimse çocuğunu dershaneye göndermez. Ama siz eğitim sistemini yozlaştırıyorsunuz, Çağ dışı hale getiriyoruz. 'Yok kızlı mı erkekli mi okunsun' diyorsunuz. Yarın o zaman bunlar meclisi de ikiye ayırırlar. 'Kadın vekillerin bulunduğu salon. Erkek vekillerin bulunduğu salon' diye. Yasa çalışmaları o zaman bir tarafta kadınların bulunduğu salonda, öbür tarafta erkeklerin bulunduğu salonlarda olacak. Böyle bir anlayış olur mu?"