NÜFUS ARTTI, SENDİKALI İŞÇİ SAYISI AZALDI
Erzurum'dan Erzincan'a geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Türk-İş Erzincan Temsilcisi Bülent Bulut’u ziyaret etti. Yakup Akkaya, 10 yıldır Türkiye’nin tamamen dışa bağlı politikalar ile yönetildiğini, örgütlü işçi sayısında çok büyük bir azalma olduğunu söyledi. 1980 öncesinde nüfus 43 milyon iken yaklaşık 3 milyona yakın sendikalı işçi bulunduğunu, bugün nüfusun 73 milyona çıktığını, sendikalı işçi sayısının ise 1 milyona düştüğünü söyledi.
'HÜKÜMET KIDEM TAZMİNATINA EL KOYMAK İSTİYOR'
1936 yılında 3008 sayılı kanunla CHP'nin kıdem tazminatını çalışma hayatının içine aldığını hatırlatan Akkaya, çalışma hayatı ve sendikal örgütlenmenin önündeki yasakların kaldırılması ile ilgili düzenlemelerin de CHP döneminde yapıldığını vurgulayarak şunları söyledi:
"Kıdem tazminatının olmasını, fonun olmasını işveren tarafı istemiyor, işçi istemiyor. Peki hükumet niye istiyor? Çok çarpıcı. Hükumetin burada istediği o fonda biriken paraya el koymak. Çünkü sıkıştı. 'Hazıra dağ dayanmaz' derler. Bu hesapla kıdem tazminatında birikecek para 10 yılda 170 milyar lira. Dolara vurduğumuzda 85 milyar dolar. İşsizlik sigortasını düşürüyorlar. Kıdem tazminatının hükumet tarafından kurulma nedeninin istenme nedeni budur. Amaç burada dikensiz bir gül bahçesi yaratmak. İşçiden aldığı paraları kendi sistemleri doğrultusunda ve kendi yandaşlarına aktaracak kaynaklar yaratmaktır."
Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN, ()