CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 10 Ağustos’ta birinci turda Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçimi kazanacağına yürekten inandığını belirterek, "10 Ağustos’ta adaletsiz bir seçim sistemine rağmen, devletin bütün imkanlarını, olanaklarını kullanan bir diktatör bozuntusunun seçim propagandasıyla bu seçimi alamayacağını göreceksiniz" dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim bürosunun açılışına katılmak üzere kente gelen Yakup Akkaya, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada partililere seslenen Akkaya, 10 Ağustos’un Türkiye’de bir ilkin yaşanacağı tarih olacağını söyledi. 10 Ağustos’un parlamenter demokratik sistem ile tek adam hakimiyetindeki diktatörlük yolunun açılacağı bir seçim olacağını belirten Akkaya, "Ya Atatürk’ün bize bıraktığı çağdaş bir ülke yaratmak yolunda demokratik parlementer sisteme 'evet' diyeceğiz ya da faşist bir anlayışın bu ülkeyi yönetmesine izin vereceğiz. Ben inanıyorum ki halkımız 10 Ağustos’ta faşizme 'dur' diyecek, demokratik parlamenter sistemle Türkiye’nin daha gelişmesi ve daha refaha ulaşması için bir adım atacaktır" dedi.
DİKTATÖR BOZUNTUSU SEÇİM PROPAGANDASIYLA SEÇİMİ ALAMAYACAK
Yargıya güvenin sıfırlandığı, yargı kararlarının uygulanmadığı, kutuplaşmanın derinleştiği, dünyayla itibarın sıfırlandığı bir dönemi yaşadıklarını vurgulayan Akkaya, "Biz böyle bir anlayıştaki Cumhurbaşkanı adayının bu ülkemize yakışmadığını ve böyle bir Cumhurbaşkanı'nın ülkeyi böleceğini, kutuplaştıracağını, ötekileştireceğine inanıyoruz. Bu yüzden 13 partinin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, kişiliğiyle, duruşuyla, insanlara bakışıyla, toplumsal uzlaşı anlayışıyla ve propaganda süresi içinde, kampanya süresi içinde insanları barışa çağıran söylemleriyle, diliyle, gerçekten ülkemize halkımız tarafından taktirle karşılanmaktadır. 10 Ağustos’ta birinci turda Ekmeleddin İhsanoğlu, seçimi kazanacaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz. Ben bunu seçim propagandası içerisinde gönül almak için söylemiyorum. 10 Ağustos’ta adaletsiz bir seçim sistemine rağmen devletin bütün imkanlarını, olanaklarını kullanan bir diktatör bozuntusunun bir seçim propagandasıyla bu seçimi alamayacağını göreceksiniz. Çünkü halkımız elbette AK Parti’ye oy vermiştir ama yeri geldiğinde bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyenlere karşı da ne yapacağını gösterecek kadar aklıselimdir" diye konuştu.
BU SEÇİMDE ŞİKE VAR
Halkından korkan kişiden de Cumhurbaşkanı olamayacağını ifade eden Akkaya, şöyle dedi:
"Tek başına bütün ülkenin imkanlarını kullanan geride iki tane cumhurbaşkanı adayı kendi olanaklarıyla halkına kendini tanıtmaya çalışan bir seçim sistemi var. Bu seçimde her şeyden önce baktığınız zaman bir şike var. Sahasını kendi belirlemiş, hakemlerini kendi belirlemiş, şikeye doğru giden bir seçim var. Ama tarihe baktığınızda güçsüz gibi görünenler öyle bir tokat atarlar ki, kim nereden geldiğini bilemez. O tokatta 10 Ağustos’ta halkın tokatı olacaktır."
MECLİSTE AKP-MHP KAVGASI VANDALLIK
TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'li ve MHP'li vekiller arasında çıkan kavganın sorulması üzerine Akkaya, şöyle devam etti:
"Vandallık diyoruz. En ağır darbe tokat değil sözdür. Söyleyecek sözü bulamayanlar ancak vahşi anlayışla kabadayı bir üslupla ancak böyle karşılık verebilirler. Ak Parti bu konuda sabıkalıdır. İlk yaptığı iş değildir. Meclisin 3 yıllık aritmetiğine bakın 3 yıl içerisinde en çok darp edilenler CHP milletvekilleridir. Niçin, doğruları söylediği için. Doğruları söylediğin zaman ona cevap veremeyenler ancak böyle geri, akıl dışı, konuşma yeteneğinden yoksuk ve sadece orada indir-kaldır anlayışıyla mecliste olan kendini yetiştirmemiş, okumamış, bilgi sahibi olmayan, kültürsüz insanlarlardan dolu bir Ak Parti iktidarı var."
ÇETEYİ DESTEKLİYORUZ ANLAYIŞIMIZ YOK
Bir gazetecinin, emniyet içinde yapılan paralel operasyonda gözaltına alınan çeteye bazı CHP'li vekillerin destek verdiği yönündeki soruya Akkaya, şöyle cevap verdi:
"Biz yapılan operasyonlara 'niye operasyon yapıyorsunuz' demiyoruz. Bir hukuksuzluğa karşıyız. Biz cezaevi komisyonu raporlarına baktığınız zaman parti olarak, dünya görüşü olarak karşı olduğumuz birçok insan cezaevinde haksız şekilde davranıldığı zaman bile onlara tepki gösteriyoruz. Bizim kıblemiz insandır. Bizim buradaki çeteyi destekliyoruz şeklinde bir anlayışımız yok. Kim olursa olsun adam suç işlemişse hukuk önünde herkesle eşit şekilde muamele görmelidir. Benim kardeşim de olsa benim düşmanım da olsa eğer o bir suç işlemişse tutuklanmışsa bunun kuralları olmalıdır."
VELİ KÜÇÜK'LE AYNI SAFHAYA KONMAYI LANETLİYORUM
Son 1 yıldır kendisinin de dinlendiğini öğrendiğini anlatan Akkaya, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ama ağrıma giden birşey var. Hakim soruyor, 'CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'yı niye dinledin' diyor tutuklanan polislere. İşte, 'Ergenekon terör örgütüyle acaba bir ilişkisi var mı?' diye cevap veriyorlar. En çok ağrıma giden de o. Beni Veli Küçük'le aynı safhaya koymayı lanetliyorum. Veli Küçük'le, faaili meçhul cinayetlerle ilgili ne olduğu belli olmayan bir takım kişilerle aynı safhaya konulmayı da biz içimize sindiremiyoruz."

FOTOĞRAFLI