Ergün AYAZ- Orhan UZUN / İZMİT(Kocaeli), () - CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Körfez İlçesi’nde Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (Gübretaş) tarafından yapılması  planlanan, ancak daha önce ÇED raporu olumsuz sonuçlanmasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapımına izin verdiği amonyak depolama tanklarının bölge için son derece tehlikeli olacağını belirterek yasal süreç başlatacaklarını açıkladı. 
CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve  Kocaeli Büyükşehir Belediye meclis üyesi Ali Haymanalı, Gübretaş'ın Yarımca Tesisleri’nde yapılması planlanan 37 bin 500 metreküplük amonyak depolama tanklarıyla ilgili açıklamada bulundu. Kocaeli'nin çok tehlikeli bir fay hattı üzerinde kurulu olduğunu hatırlatan Haydar Akar, amonyak tanklarının çevre ve insanlar açısından çok büyük tehlike yaratacağını belirterek şöyle konuştu:
"Bu kentimiz için çok tehlikelidir. Gerekli mahkeme sürecini başlatıyoruz. Biz sanayiye karşı değiliz. Kocaeli 43 tane limanı olan bir kent. Çevre anlamında sanayi yatırımından çok, yaşanabilir bir kent olması adımları atılması gerekir."

EA(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)