ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Van Emniye Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'nde polis dayağı sonucu öldüğü iddia edilen Afganistan uyruklu 17 yaşındaki Lütfullah Tacik ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Van'da polis dayağı sonucu öldüğü iddia edilen Afganistan uyruklu Lütfullah Tacik ile ilgili soru önergesi verdi. Ağbaba'nın İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

"Iğdır'dan Türkiye'ye girerken 16 Mayıs'ta yakalanan 17 yaşındaki Lütfullah Tacik adlı Afganistanlı çocuğun Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'nde 'yaşını yanlış söylediği' gerekçesiyle dövüldüğü ve 31 Mayıs'ta beyin kanaması sebebiyle hayatını kaybettiği iddia edilmiştir.

Bu çerçeveden hareketle;

1- Olayla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış mıdır? İlgili polisin ifadesi alınmış mıdır?

2- Olay yerindeki güvenlik kamerasının 'arızalı olması ve görüntü kaydetmemiş olması' doğru mudur?

3- Lütfullah Tacik'i dövdüğü iddia edilen polis memurunu teşhis eden ve soruşturmanın salahiyeti açısından önemli olan 6 çocuğun sınır dışı edilmesi ihtimaline karşı bir önlem alınmış mıdır?"