YALOVA İl Seçim Kurulu Müdürü Ali Karadağ tarafından Yalova’da belediye başkanlığı seçimlerini 1 oy fark ile AK Parti’nin kazandığı duyurulması ardından CHP ve AK Parti sonuçlara karşılıklı itirazlarda bulundu. CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, birleştirilme tutanaklarında hata yapıldığını savunarak, Ak Parti’yi ‘Çin İşkencesi’ yapmakla suçladı.
Yalova’da seçim sonuçlarının belirlenmesi ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın 1 oy ile seçimi kazandığı açıklandı. Daha sonra CHP tarafından 1137 numaralı sandıktaki oyların sisteme yanlış girildiği iddiasıyla İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunuldu. Yapılan itiraz ardından basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, birleştirme tutanaklarında hata yapıldığını öne sürdü. Bu nedenle itirazda bulunduklarını belirten İnce, şöyle dedi:
"Birleştirilme tutanaklarında bir hata yapılmış. Bu hata ortada. 1137 numaralı sandıkta bizim '154' olan oyumuz '1' olarak görülüyor ve bizim oyumuz HDP’ye yazılmış görülüyor. Yani bize 1 yazılmış, HDP’ye 154 yazılmış. Dolayısıyla 153 oyumuz daha var orada. Birleştirme tutanaklarında AKP 1 oy öndeymiş gibi görülüyor ama hemen itirazımızı avukat arkadaşlarımız, yönetici arkadaşlarımız yaptı. 152 oyla, dolayısıyla seçimi kazanmış bulunuyoruz. Her şey ortada, net. Onlar da itirazları olabilir ama bu artık bir maddi hata olmuş. Ayrıca iptal oylara, şunlara- bunlara itirazlar olabilir. Biz de, onlar da edebilir. O ayrı bir konu. Buradaki maddi hata ayrı bir konu. Yani '154' oyumuz '1' olarak yazılmış. Bu sonucu belirliyor. Belediye başkanımız Sayın Vefa Salman’dır. Hayırlı uğurlu olsun."
İnce, AK Parti tarafından da itirazlar yapılacağının hatırlatılması üzerine, "Onlar itiraz edebilir. Biz de itiraz edebiliriz. Başka itirazlar olabilir ama bu başlı başına bir konu 154 oyun 1 olarak yazılması. İtirazlarla 3-5 oy değişir ama 153 oy değişmez" diye konuştu.
AK PARTİ: 106 OYLA KAZANDIK
Muharrem İnce’nin yaptığı açıklamasının ardından yaklaşık yarım saat sonra Yalova Adliyesi’nde AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, adayları Yakup Koçal, İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve partililerle birlikte bir basın açıklaması yaptı. Yalova’da seçimlerle ilgili sayımın devam ettiğini söyleyen Coşkun, şöyle dedi:
"Değerli arkadaşlar seçim bitmedi daha Yalova’da. Sayımlar devam ediyor. Gidiyor- geliyor. Akşam saatlerinde sizin de bildiğiniz gibi CHP az bir farkla önde gözüktü. Sonraki aşamada biz 1 oyla geçtik. Şu anda hala geçerli olan o. İtirazlar tabii var. O itirazların değerlendirmesi yapılıp neticeleninceye kadar Belediye Başkanımız Yakup Bilgin Koçal’dır. Onların da itirazları var. Bizim de yeni itirazlarımız var. Yeni bulgular, gelişmeler var. Şu anki bizim hesabımıza göre, yaptığımız son incelemeye göre bizim aldığımız oyları başka partiye gitmesiyle arada 106 oyluk bir fark var. Bize göre 106 oyla seçimin galibiyiz öndeyiz."
İNCE: ÇİN İŞKENCESİ ÇEKTİRİYORLAR
AK Parti açıklaması ardından İnce de partililerle birlikte tekrar basın açıklamasında bulundu. "Klasik bir AKP oyunuyla karşı karşıyayız" diyen İnce, şöyle konuştu:
"Kafaları bulandırmak istiyorlar. Bilgi kirliliği yaratıyorlar. Şimdi bakınız; Çok net bir şekilde söylüyorum. Birleşme tutanaklarında bir hata yapıldığını gördük. Biz gördük, AKP’liler gördü. 1137 numaralı sandık. İsim veriyoruz. 1137 numaralı sandıkta 154 olan oyumuz 1 olarak yazılmış. Yani orada 153 oyumuz sisteme dahil edilmemiş. Dolayısıyla biz 152 oyla öndeyiz demektir. Bunu bildikleri halde 'Çin işkencesi' çektiriyorlar. Sırf 2 gün itiraz sürelerini kullanmak için, 2 gün daha belediye başkanını koltukta oturtmak için bu oyunlara başvuruyorlar. Bunlara gerek yok. AKP seçimi kazanmış olsa davul- zurnaları çaldırmaz mıydı? Bunu herkes biliyor. Orada net olarak görüyorlar zaten. 'Bizim de bir itirazımız var, 106 oy öndeyiz’ diyorlar. Hangi sandıkta? Adı yok. İtiraz yapıldı mı? Hayır yapılmadı. Öyle bir itirazlarını kayıtlara geçmediler. İtirazları yok. Böyle bir sandık adı da vermiyorlar. Sadece o itiraz süresini kullanmak için 2 gün daha 'Çin işkencesi' yaptırıyorlar. Hiç sorun değil. Arkadaşımız 2 gün daha oturabilir koltukta. Rahat etsin."

SG(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)