CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kentteki mitinginden bir gün önce kendisine bilgi mesajı geçen Van Tarım Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.
CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Temmuz'da yaptığı Van mitingi öncesi kendisine Van Tarım İl Müdürlüğü'nden mesaj geldiğini söyledi. Bütün çiftçilere gönderildiği iddia edilen 'Her yıl 85 trilyon 12 yılda 900 trilyon tarımsal desteklemenin mimarı Başbakanımız yarın saat 3'de Van'da' yazılı mesaj ile ilgili CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, bugün savcılığa giderek Van Tarım İl Müdürü Fevzi Altıner hakkında suç duyurusunda bulundu.
Van Tarım İl Müdürlüğü'nün anayasal bir suç işlediğini öne süren Şen şöyle dedi:
"CHP olarak Tarım İl Müdürü hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bir kurum müdürü hiç kimseyi bir siyasal partinin mitingine davet edemez. Bu büyük bir suçtur. Tarım İl Müdürü derhal istifa etmelidir. Kamuya hizmet veren bir kurum, vatandaşlarımızı siyasi bir partinin adayının mitingine davet edemez. Bunun takipçisi olacağız."

FOTOĞRAFLI