CHP'liler, Antalya İl Başkanı Devrim Kök ve Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın aralarında bulunduğu bir grupla Kaş Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Ömer Saim Karakurt'a destek vermek üzere Kaş'a çıkarma yaptı.
CHP'nin dün Kaş'ta düzenlediği mitinge Devrim Kök ve Başkan Akaydın'ın yanı sıra CHP'nin Kadın Kolları MYK Üyesi İlkay Budak, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kaş İlçe Başkanı Süleyman Özer, Demre İlçe Başkanı Selçuk Çetin, Demre Belediye Başkan adayı Yusuf Kapar, Elmalı Belediye Başkanı adayı ve Akçay Belde Belediye Başkanı Mehmet Tufan, Kaş Belediye Başkanı adayı ve Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt ile il yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
MÜSLÜMAN COĞRAFYANIN İSVİÇRESİ
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, mitingde vatandaşlara seslenerek, Kaş'ın farklı kültürlerin ve milletlerin bir arada olduğu bir demokrasi kalesi olduğunu söyledi. Son dönemdeki tartışmalara değinen Kök, "Türkiye'de farklı siyasi partiler geçmişte iktidara geldi. Hiçbirinin döneminde Türkiye'nin ulusal birliği bugünkü gibi tartışılmadı. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyerek yolsuzluğun ayyuka çıktığı, her yolsuzluğa bir kılıf uydurulduğu bir dönem yaşanmadı" dedi.
Türkiye'nin dünyada bir misyonu olduğunu dile getiren Kök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, Müslüman coğrafyasının İsviçresi'dir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le başlayan aydınlanma felsefesi ile bunu dünyaya yaymıştır. Bu şu demektir; Anadolu coğrafyasında insanlar, hem dini vecibelerini yerine getirir hem de demokrat olabilir. Çağdaş dünyadaki insanlar gibi çağdaş dünyada yaşayabilir. Bunu biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz."
'YANLIŞ YATIRIM YAPMADIK'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Antalya'da 5 yıldır yaptıkları hizmetleri Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar taşımaya hazır olduklarını, bu konuda yeterli bilgi ve birikimlerinin bulunduğunu dile getirdi. Siyasi rakiplerinin 'Antalya'nın 5 yıl kaybettiği' sözlerine cevap veren Başkan Akaydın, "Antalya ne kaybettiyse, onların döneminde kaybetti. Antalya'da 5 yıldır yaptığımız yatırımlar kalitesiyle, maliyetiyle bundan önceki 5 yılın 5 katı. En azından yanlış yatırım yapmadık, battı çıktılar ve tramvay gibi. Eski Belediye Başkanının 'Yaptım' dediği yatırımların parasını biz ödedik. Tek tek saymaya kalksam 5 dakika sürer. Hiçbir fizibilitesi olmadan Antalya'da bir tramvay yapıldı. Bugüne kadar faizini ödedik. 2028'e kadar ana parasını ödeyeceğiz. Bugün itibariyle Antalya tramvayının maliyeti bir milyar lira. Biz tramvayın bir günde taşıdığı yolcuyu 40 otobüsle taşıyoruz."
'BİZ KALFAYIZ'
Başkan Akaydın, hükümeti de eleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti: "Biz kalfayız. Büyük usta olmaya hiç niyetimiz yok. Büyük usta olanlar malı götürüyor. Biz kul hakkı yemekten çok korkanlardanız. Kuran-ı Kerim'de diyor ki, 'Kul hakkı yiyerek karşıma gelmeyin'. Sayın Başbakan diyor ki, 'Müslümanlıkla laiklik bir arada olmaz'. Olur, 90 yıllık Cumhuriyet bunu gösterdi. Müslümanlıkla hırsızlık bir arada olmaz arkadaşlar."
KAŞ SEÇİM BÜROSU AÇILDI
Mitingin ardından CHP'nin Kaş seçim bürosu açıldı. Başkan Akaydın ve CHP Kaş Belediye Başkanı adayı Ömer Saim Karakurt, daha sonra esnafı ziyaret etti. CHP yöneticileri, akşam ise Kaş'a bağlı mahalle ve köy muhtarları ile bir yemekte buluştu.
DEMRE'DE MHP'YE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ
CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, İl Başkanı Devrim Kök, Demre İlçe Başkanı Selçuk Çetin, Demre Belediye Başkanı adayı Yusuf Kapar, yaklaşık 50 partili ile MHP'nin Demre İlçesi seçim bürosuna sürpriz bir ziyaret yaptı. CHP'liler, MHP'nin Demre Belediye Başkan adayı Ali Yıldırım'a seçimlerde başarı diledi.
Başkan Akaydın, İstanbul'da seçim bürosuna yapılan saldırıda yaşamını yitiren MHP'li Cengiz Akyıldız için de başsağlığı diledi. Akaydın, "Buraya sizlerin acınızı paylaşmaya geldim. Bir seçim yarışının içindeyiz ama bu yarışın kardeşçe, dostça olmasını diliyoruz. Bu ülkenin yeteri kadar sorunu var. Güneydoğu sorunu dağ gibi büyüyor. Kimse ülkeyi falan terk etmedi. Bu ülke bölünmenin eşiğinde" dedi. (FOTOĞRAFLI)