BURSA, () - BURSA’da, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, önemli günleri kendine özel tasarımı olan ‘doodle’larla kutlayan Google’nin cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırladığı grafikte sandığa atılan oy pusulasında ilk sırada bulunan adaya oy verilmesine tepki göstererek, tasarımın kaldırılması için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu.
Google’ın Türkiye kullanıcıları için Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırladığı 'doodle' CHP’lilerin tepkisine yol açtı. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde propaganda yasağının dün saat 18.00’de başladığını hatırlatarak, "Ancak http://www.google.com.tr /?gws_rd=ssl adresindeki, Google adlı erişim sitesinde bulunan görselde sandığa atılan oy pusulasında ilk sırada bulunan adaya oy verildiği tespit edilmiştir" dedi.
Seçimlerde üç aday bulunduğunu ve aday sıralamasının belli olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti:
"Şikayet edilen sitede belli bir adaya oy veriliyormuş gibi gösterilmesi sebebiyle, usule, yasaya, YSK karar ve genelgelerine aykırılığın giderilmesi ve görselin kaldırılması için Nilüfer İlçe Seçim Kuruluna, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı adına tarafımca itiraz dilekçesi verilmiştir. Herhangi bir adayın pusulada sıra belli edilerek tüm Türkiye ve dünyada erişilebilen bir ortamda görsel olarak gösterilmesi doğru değildir. Yapmış olduğumuz itirazın amacı, seçimin yasalara uygun, eşit ve demokratik platformda geçmesinin sağlanmasıdır."

FOTOĞRAFLI