CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Başbakan Erdoğan'ın Brüksel'e gideceğini belirterek, "Avrupa Birliği Türkiye için 50 yılı aşkın bir süredir milli meseledir, siyasi parti meselesi değildir. Türkiye'deki iç politika polemiklerine kurban edilemez. Avrupa Birliği 'One Minute' kaldırmaz" dedi.

Erdemir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıl aradan sonra Brüksel'e bir ziyaret gerçekleştireceğini belirten Aykan Erdemir, "Son derece gergin bir ortamda Avrupa Birliği ziyaretinin gerçekleşecek. Avrupa Parlamentosu Liberal Grup üyesinin Türkiye Avrupa Birliği müzakerelerinin durdurulabileceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, AB Bakanı Çavuşoğlu'na ve TBMM Başkanı Çiçek'e çağrıda bulunuyorum" dedi.

Erdemir,sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Erdoğan'ın daha yapıcı bir dil kullanması gerekiyor. Sayın Erdoğan, Avrupa Birliği Türkiye için 50 yılı aşkın bir süredir milli meseledir, siyasi parti meselesi değildir. Türkiye'deki iç politika polemiklerine kurban edilemez. Avrupa Birliği 'One Minute' kaldırmaz. Sayın Davutoğlu, 24'ncü yasama dönemi boyunca Avrupa Birliği Uyum Komisyonu çalışmalarımızda sizi göremedik. Avrupa Birliği sürecine nasıl baktığınızı bizimle paylaşmanızı arzu ederiz. Sayın Çavuşoğlu, sizi de en kısa zamanda komisyonda bulunmaya ve bizlerle tanışmaya davet ediyoruz. Sizden bir beklentimiz var, yasama sürecinin Avrupa Birliği müktesebatına uyumunu sağlamak için görüşülmekte olan yasa tasarılarının komisyona getirilmesi için çaba harcamanızı istiyoruz. Avrupa Birliği uyum komisyonları pek çok diğer üye ülkelerde hep ana muhalefet partisi tarafından başkanlık edilen komisyonlardır. Türkiye'de böyle bir görüntü yok. Sayın Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'ndeki bu iyi örneklerden umarım esinlenir. Sayın TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kanun tasarılarının uyum komisyonuna uğramaması çok düşündürücüdür. Bu konularda olumlu adım atılması Brüksel ziyaretini daha olumlu kılacaktır."