ANKARA, () - CHP ve MHP, 'çatı aday' olarak belirledikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanlığına aday gösteren dilekçeleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu. Dilekçeleri CHP adına Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP adına Grup Başkanvekili Oktay Vural verdi. 2 parti, aynı anda ancak farklı dilekçeler sundu. CHP'nin dilekçesinde 111 milletvekilinin imzası varken, MHP'nin dilekçesinde 52 milletvekili imzası yer aldı. 
Yapılan açıklamada, CHP'nin 111 vekil tarafından imzalanan başvuru dilekçesine bağımız Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ile bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın da imza attığı kaydedildi.
MHP'nin dilekçesinde ise bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu'nun imzasının bulunduğu, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in yurt dışında olduğu için dilekçeyi imzalayamadığı kaydedildi. TBMM'DE CHP'nin 130, MHP'nin ise 52 milletvekili bulunuyor.
YSK'nın bildirdiğine göre, bugün başlayan Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruların süresi 3 Temmuz saat 17.00'ye kadar demam edecek. AK Parti'nin adayının ise 1 Temmuz Salı günü açıklanacağı duyurulmuştu.