CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaoğlu'nun memleketi Tunceli'de yerel seçimlerdeki belediye başkan adaylarını Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile milletvekillerini katıldığı törenle tanıttı.
CHP Tunceli'de, yerel seçimdeki belediye başkan adaylarını tanıttı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, milletvekilleri Kamer Genç, Hüseyin Aygün, Veli Ağbaba, Muharrem Işık, ile partililer ve vatandaşlar katıldı.
AYGÜN, ZAZACA KONUŞTU
CHP'nin Tunceli adayı Hızır Bahtiyar Aytaç'ın ardından kürsüyü çıkan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Zazaca konuştu. Aygün, CHP'nin Tunceli'deki belediye seçimlerden galip çıkacağını belirtti. Milletvekili Kamer Genç ise, Ak Parti'yi eleştirip, "AKP hükümeti artık yolsuzluklardan kurtulmayacaktır ve Türkiye'de herkes biliyor ki yolsuzluklara bulaşan bir hükümetin artık iktidarda kalamayacağı gerçeği ortaya çıkmıştır. Halk AKP'ye gereken cevabı sandıkta verecektir. Başbakan Erdoğan'ın oğlu şüpheli sıfatıyla savcılığa çağrılıyor Başbakan hakimlerden, savcılardan, polislerden şikayetçi oluyor oğlu Bilal'ı şüpheli sıfatıyla savcılığa çağıran savcıyı polisi hepsini görevden alıyor" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda bakan çocuklarının evinden çıkan paraların komplo olmadığını ve gerçek olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Ben sayın Başbakana, Tunceli'den bir mesaj vermek isterim. İktidara gelmek nasıl güzel bir duyguysa nasıl onurlu bir duygu ise adam gibi gitmeyi de öyle kabul etmek lazım. Bu halk seni adam gibi gönderecek bunu artık görüyoruz ve biliyoruz. Bu halkın senin bakanlarının, senin bakanlarının çocuklarının yatak odasında para kasalarında ayakkabı kutularında, çelik kasalarda milyon dolarları görüp bir daha sana oy vereceğini mi düşünüyorsun? Senin genel müdürünün evinde ayakkabı kutularında çıkan paralarla bu ülkeyi nasıl sattığını görüyor bu millet. Bu halkın ilk seçimlerde sana gereken dersi vereceğine inanıyorum. Boşuna kabadayılık yapma artık. Sayın Tayyip Erdoğan ve iktidarını 30 yaşındaki Reza Zarrab'ın nasıl satın aldığını bütün ülke gördü. Eğer kabadayılık yapacaksan 30 yaşında olan ve senin bakanlarını satın alan o zatın önce hesabını görür sonrada temiz bir şekilde yargının karşısına çıkarman gerekir. Sayın Başbakana sesleniyorum, Adalet Bakanı'nın üzerinde oturduğu o dosyaları meclise gönder o zaman neyin kirli neyin temiz olduğunu hep beraber anlayacağız."
Tunceli'de geçmişti kırgınlık, küskünlükler olabileceğini ve bunu artık geride bırakıp birlik olmaları gerektiğini belirten Toprak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun memleketinde herkesin seçimi kazanmak için ne gerekiyorsa yapmasını istedi.
"SARIGÜL'E GÜVENİYORUZ"
CHP heyeti toplantının ardından Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner ile BDP'li Belediye Başkanı Edibe Şahin'i makamlarında ziyaret etti. Toprak, belediye çıkışında gazetecilerin İstanbul adayları Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaları sorması üzerine şöyle dedi:
"Sayın Başbakan aslında bir çamurun üzerinde oturuyor. Ve oturduğu çamuru örtmeye çalışıyor. Sayın Başbakan bir yolsuzluk arıyorsa önce kendi bakanlarına baksın. Kendi bakanlarının çocuklarının yatak odasına baksın. Züğürt tüccar eski defterleri karıştırır derler, sayın Başbakan da iktidarda gidici olduğunu gördüğü için geçmişte ne var ne yok ve CHP'nin önünü nasıl keserim buna bakmaya çalışıyor. Başbakan ne yaparsa yapsın CHP kararlılıkla yoluna devam edecektir. Adım adım iktidara geliyoruz. Sayın Başbakan ve ekibini bir telaş sarmış durumda. İstanbul'da seçimi kaybedeceklerini anlamış durumdalar. Bunun için sayın Sarıgül'ün geçmişle ilgili bir şeyini yakalayabilir miyizin peşindeler. Biz sayın Sarıgül'a güveniyoruz. Biz artık şu gerçeği de görüyoruz .AKP iktidarı bu ülkede artık son sürecini yaşıyor. Koltuklara iktidara gelmek ne kadar önemliyse iktidardan gitmekte bu kadar önemlidir. Adam gibi gitmeyi de bileceksin adam gibi geldiysen adam gibide gideceksin."
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in seçimler öncesinde suikastlar olabileceği yönündeki açıklaması soruların Toprak, "Ben sayın Gökçek'e şunu söylemek isterim. Bu ülkeyi onun bağlı olduğu parti yönetiyor. Eğer bizden medet umuyorsa getirsin belgeleri kim suikast yapıyorsa hep birlikte üzerine gidelim. Sanırım Gökçek iktidarı karıştırıyor, biz yakın zamanın iktidarı olacağız. Şimdiki iktidar AKP'dir. bildikleri bir şey varsa da kamuoyu ile paylaşsınlar. Bu tür provokatif mevzulara girmek çok tehlikelidir. Bu durum infiale yol açar bu tür tehlikeli ilişkilerden kaçınmak gerek bu Gökçek'in bir şovu amacı gündem değiştirmek" dedi. FD(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)