CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Türkiye'de çocuk gelin sayısının 181 bine ulaştığını söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TBMM'de düzenleyeceği basın toplantısına bir gazete manşetinde yer alan 'Devleti Kaybettik' ilanıyla geldi. Bir gazetecinin 'Taziyeye mi geldiniz?' sorusuna Demir, 'Evet taziyeye geldim, hepimizin başı sağolsun' dedi.

Demir, konuşmasında Şanlıurfa'da yaşanan sıkıntılara da değindi. AK Parti döneminde, erkek çocuklar tarlaya, kız çocuklar kocaya mantığının iyice ayyuka çıktığını öne süren Demir, ortaokula kayıt yaptıran kız çocukların oranının giderek azaldığını söyledi. Konuşması sırasında sürekli öksürmesi nedeniyle konuşmakta zorlanan Demir. Soğuk algınlığı nedeniyle sorlandığın söyledi.

Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortaokula devam eden 181 bin 851 kız öğrencinin liselere kayıt yaptırmadı. Türkiye'de tespit edilen çocuk gelin sayısı ise 181 bine ulaştığını görüyoruz. Kader Erten'in intiharıyla çocuk gelin gerçeğini Erten'in intiharıyla bir kez daha hatırladık.Tabi intihar olduğu da belli değil, vücudundan saçmalar çıkmış.Çocuk yaşta birinin nikahını kıyan imam, Okul müdürleri, vali kaymakam, '4+4+4 ile çocuk gelinleri azaltacağız. Onları kocaya değil okula göndereceğiz' diyen Milli Eğitim Bakanı, çocukları istismardan korumakla görevli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı nerede.Kader olayının suç ortakları fazla ve bir an önce gerekli soruşturmaların yapılması gerekiyor."