ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Cırnık Köprüsü'nden Düden Çayı'nın denize kavuştuğu 8 bin 300 metre boyunca Antalya'nın en büyük eğlence ve dinlence alanı ile kongre ve kültür merkezi, kent meydanıyla desteklenecek projeyle Antalya'nın en prestijli alanını Kırcami'de yaratacaklarını söyledi.
CHP, 30 yıllık serüvenin ardından imar planları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen ve 1481 futbol sahası büyüklüğündeki Kırcami'ye çıkarma yaptı. Kırcami'de eski soğan fabrikası yanında düzenlenen açık hava toplantısına CHP İl Başkanı Devrim Kök, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin böcek ile birlikte Akseki'den Kaş'a CHP'nin belediye başkan adayları katıldı.
Katılanlar arasında Kepez adayı Erdal Öner, Döşemealtı adayı Turgay Genç, Korkuteli adayı Hüseyin Çil, Kumluca adayı İsa Güzel, Kaş adayı Ömer Saim Karakurt, Akseki Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Gölcü yer aldı.
EN İYİ PLAN
Muratpaşa'da Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami'nin tamamı ve Fener ile Çağlayan mahallerinin belli bölümlerini içine alan Kırcami imar çalışmalarıyla ilgili olarak Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, "25 yıldır bu hareketin içindeyim. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen planlar bugüne kadar yapılan planların en iyisi. Bu planlardan daha iyi bir plan yapılamazdı" diye konuştu. Başkan Evcilmen, muhalefetin sürekli olarak iki CHP'li belediye Büyükşehir ve Muratpaşa'nın bu planları yapamayacağına ilişkin bir kampanya yürüttüğünü belirttiği sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepsi yanlıştı, doğru değildi. Sadece siyaset yaptılar."
'HALKA RAĞMEN DEĞİL'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Kırcami imar planlarına ilişkin iktidarın kendilerini köşeye sıkıştırmak istediğini, fakat kendilerinin iyi bir hazırlık içinde olduklarını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan bölgenin imara açılmasını sağlayacak ilgili yazıyı henüz 1 ay önce Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiğini kaydeden Başkan Akaydın, akademik bir grupla, sivil toplum örgütleriyle ve Kırcami halkıyla beraber bu planları hazırladıklarını ifade etti.
Planların halka rağmen yapılmadığının altını çizen Başkan Akaydın, Büyükşehir'de onaylanan planların Türkiye'ye örnek olacak nitelikleri içinde barındırdığını söyledi. İmar planlarının uygulamaya alınmasıyla birlikte 9 mahallede en dar yolun 20 metre olacağını, ayrıca 45, 60 ve 120 metre genişliğinde prestij caddeleri yaratılacağını anlatan Başkan Akaydın, "Antalya'nın ulaşım sorununa da çözüm getirilecektir" dedi.
AB VE ABD ORTALAMASININ ÜZERİNDE
Planlamayla Kırcami'de kişi başı 20 metrekare yeşil alan yaratılacağını belirten Başkan Akaydın, bu rakamın Avrupa Birliği ve ABD ortalamalarının üzerinde olduğunu dile getirdi. Kırcami planlarını dört dörtlük olarak nitelendiren Başkan Akaydın, şunları söyledi:
"Projeyle Cırnık Köprüsü'nden Düden'in denize ulaştığı şelaleye kadar 8300 metre uzunluğunda bir havza yarattık. Bu havza, Antalya'nın en büyük eğlence ve dinlence alanı haline gelecek. Yine bu havza içinde kentin en büyük gereksinimlerinden kongre ve kültür merkezi, hemen yanında 200 bin kişilik meydanla bölge, kentin en prestijli yeri haline gelecek." (FOTOĞRAFLI)