CHP Milletvekili Kazım Kurt'un Odunpazarı Merkez İlçe Belediye Başkan adayı olmasına tepkilerin sürdüğü Eskişehir'de İl Başkanı Nihat Çuhadar görevinden istifa etti.
CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen Nihat Çuhadar, belediye başkan adaylarını belirmek amacıyla daha önce anket çalışması yaptıkları söyledi. Çuhadar, anketlerde Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için en fazla oyu aday adaylarından Erman Gölet'in aldığını söyledi. Çuhadar, genel merkezin aday adayı olmayan milletvekili Kazım Kurt'u Odupazarı'na aday gösterdiğini belirtti. Çuhadar, CHP İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayarak şöyle dedi:
“Parti örgütü ve halkın iradesini yok saymaya kimsenin hakkı yoktur. Anket sonucuna hiçbir şekilde müdahil olunmayacağı, sonucun aynen kabul edileceği söylemlerine rağmen yok sayılması ve hatta daha da ileri gidilerek böyle bir anketin olmadığının dillendirilmesi bile genel merkezin tüm çalışmalarına ve emeğine saygısızlıktır. Odunpazarı İlçesi için açıklanan sonuç, sıklıkla vurguladığımız 'Parti örgütünün desteklediği, halkta karşılığını bulan kişiler adaylarımız olacaktır' ifadesinin karşılığı değildir. Güçlü bir irade yok sayılmıştır. Demokrasi yara almıştır ve bu yara kanamaya devam etmektedir. Ben bir söz vermiştim. 'Yapılan kamuoyu araştırmasında birinci çıkan isim Odunpazarı adayı olarak gösterilmezse istifa edeceğim' demiştim. Şimdi bu sözümü hayata geçirme anı gelmiştir. CHP il başkanlığı görevimden istifa ediyorum."
PARTİLİLERİN BEKLEME EYLEMİ SÜRÜYOR
CHP Genel Merkezi, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanlığı için aday adayları Erman Gölet, Jale Nur Süllü, Ali Ulu, Ayhan Kavas ve Erdal Caferoğlu yerine milletvekili Kazım Kurt'u aday göstermesine partililer de tepki gösterdi. 22 Aralık'tan buyana CHP Eskişehir İl binası önünde bekleme eylemi yapan bir grup partili binaya 'Demokrasi adına bu partide eylem var. Diren demokrasi' yazılı pankartı astı, bina önüne de darağacı kurup altına tabure ve onun üzerine 'Diren demokrasi' yazılı seçim sandığı koydu. Partililer yanlıştan geri dönülene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.