CHP'de Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün adayları ilan etmesine tepki olarak toplanan aday adaylarının kamuoyuna açıkladığı deklarasyon değişikliğe uğradı. Oldukça sert ifadelerin yer aldığı ilk metin medyaya verildikten kısa süre sonra ikinci bir metin paylaşıldı. Bu metnin daha kısa ve yumuşatılmış olduğu dikkati çekti. 11 imzanın yer aldığı açıklama, CHP'de belediye başkan adaylarının nasıl bir yöntemle belirlendiği anlatısıyla başladı. CHP Genel Merkezi'nde Konyaaltı ve Muratpaşa ilçe belediye başkanlıkları için prosedürün tamamlandığına ilişkin herhangi bir resmi açıklamanın bulunmadığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bunun dışında yapılan aday açıklamaları, ilgili tüzük maddelerine göre yapılmış açıklamalar değildir. Bu yüzden geçerliliği yoktur. Parti geleneğinde ve tüzüğünde bu kurallar net olarak belirlenmesine rağmen, bu tür açıklamaların kamuoyunu yönlendirme amacı taşıdığı kesindir. Kaldı ki, bu açıklamalar sonrası, mevcut belediye başkanlarının, il başkanının girişimiyle kesin adaylarmış gibi, resmi adaylık açıklaması yapılanlarla birlikte fotoğraf karelerine alınması, girmesi hoş bir görüntü değildir. Bu gelişen duruma, ilçe başkanlarının sessiz kalması da düşündürücüdür."
Aday adayları, ortak açıklamada kamuoyuna resmi açıklama yapılana kadar çalışmaya devam edeceklerini belirtirken “Partimiz kesin aday açıklaması yapana kadar, bu tür demeç ve görüşlere itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadesiyle açıklama tamamlandı. (FOTOĞRAFSIZ)