Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek veren siyasi partilerin temsilcileri CHP İl binasında ortak açıklama yaptı. CHP İl başkanı Nihat Çuhadar, "Recep Tayyip Erdoğan devletin bütün olanaklarını kullanmasına rağmen 10 Ağustos'ta kaybedecektir" dedi.
CHP İl binasında düzenlenen ortak basın toplantısına çeşitli siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verdiklerini söyledi. Çuhadar şöyle devam etti:
"Batı ve doğuda Türkiye'nin aydınlık yüzü, tarihçi ve bilim adamı, yaşamı boyunca akılcılığı ve bilimi rehber edinen, her türlü diktatörlüğe karşı parlamenter sisteme bağlı, Cumhurbaşkanı adayı bilge insan Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek veriyoruz. Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu seçilirse toplumumuzda giderek yok olan saygı, sevgi, birlik, bolluk tohumları ekeceğini söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan ise sevgi, saygı, birlik tohumlarını yok etmeye devam ediyor. Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'na ağır sözlerle saldırıyor, iftiralar atıyor. Bu yaklaşımını ve siyaset tarzını yadırgıyoruz, kınıyoruz." "HALKIN SAĞDUYUSU GALİP GELECEK"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın alışılmış siyaset tarzını cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sürdüğünü söyleyen Nihat Çuhadar, şöyle konuştu:
"Bu siyaset tarzının iki dinamosu var: Kutuplaştırma ve otoriteleşme. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun olgun, barışçı, bütünleştirici, uzlaşmacı yaklaşımı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyununu bozmuştur. Erdoğan'ın kutuplaştırıcı, kamplaştırıcı tavrı boşlukta kalmış anlamsızlaşmıştır. Erdoğan'ın öfkesinin ve giderek çılgınlaşmasının nedeni budur. O nedenle Erdoğan devletin bütün olanaklarını kullanmasına rağmen her yönüyle eşitsiz ve adaletsiz bir seçime rağmen 10 Ağustos'ta kaybedecektir, halkın sağduyusu galip gelecektir." 
Nihat Çuhadar, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 5 Ağustos salı günü Eskişehir'de geleceğini ve  etkinliklere katılacağını açıkladı.
FOTOĞRAFLI