CHP tarafından oluşturulan, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığındaki Suriyeli Mülteciler Komisyonu üyeleri, Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde bulunan çadır ve konteyner kentte incelemelerde bulunup, Suriyeliler ile görüştü.
Öğle saatlerinde Nizip'e gelen CHP heyetindekiler, Kaymakam Yaşar Karadeniz ve diğer yetkililerle birlikte kamp içerisindeki sosyal tesis, cami, okul, ve marketi dolaştı. Kaymakam Karadeniz'den kampa ilişkin bilgiler alan CHP heyeti, daha sonra Suriyeli bir aileyi kaldığı konteynerde ziyaret ederek sohbet etti.
Parti olarak aldıkları karar ile komisyon oluşturduklarını ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini anlatan Sezgin Tanrıkulu, Türkiye'de 200 bin kamplarda, 400 bin ise kendi imkanları ile çeşitli kentlerde kalan Suriyeli bulunduğunu belirterek, "Bize gören sorun kamplarda kalan Suriyeliler'in değil daha çok kamp dışında kalan ve çok kötü koşullarda yaşayan sığınmacıların sorunu var. Türkiye'nin bu soruna bir insan hakları sorunu olarak bakması lazım. Özellikle kamp dışında kalan Suriyeliler'in barınma, eğitiminin yanı sıra ucuz iş gücü olarak kullanılmasının yanı sıra fuhşa teşvik ve organ ticareti gibi sorunlarla karşı karşıya kaldıkları için daha etkin mücadele etmemiz lazım. Bu nedenle bizler incelemelerimize devam edeceğiz ve bu sorunu Türkiye'nin gündemine, meclisin gündemine ortak bir çözüm arayışı olarak taşımaya çalışacağız'" dedi.
Tanrıkulu başkanlığındaki CHP heyeti incelemelerini tamamladıktan sonra Nizip'ten ayrıldı.