ANKARA, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Manisa Soma'daki maden ocağı kazasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında hayatını kaybedenlerin tek tek ismini okudu. Grup toplantısına gelenler de Kılıçdaroğlu'nu ayakta dinledi. Bazı partililer, bu sırada gözyaşlarını tutamadı.

Kılıçdaroğlu, "Bir büyük ihmal ve sömürü düzeni içinde onurları ile çalışırken 301 insanımızı hakkın rahmetine gönderdik. Bugün matem günümüz. Onlar yüz karası değil kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası diyenlerdi. Onlar alın terini ekmeğe katık eden insanlardı" diye konuştu.

"AZİZ RUHLARINIZDAN AF DİLİYORUM HAKLARINIZI BİZE HELAL EDİN"

Kılıçdaroğlu, "Bugün matem günümüz, söylenecek her söz yaşadığımız bu acı hakikat karşısında aciz kalır. Söyleyeceğim şey şudur: Aziz şehitlerimiz, ülkemin vicdan sahibi, bütün güzel insanlar adına, insanlık adına aziz ruhlarınızdan af diliyorum haklarınızı bize helal edin. Allah'ın ve yüce milletimin önünde söz veriyorum ki geride bıraktığınız yetimlerinizin, gözü yaşlı eşlerinizin, gözü yaşlı anne ve babalarınızın haklarını ne pahasına olursa olsun sonuna kadar aramak bizim namus borcumuzdur. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun vefatından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ona gruplar üstü grup başkanvekili unvanını takmıştık. Her partiden dostu, gönül bağı olan saygıdeğer bir arkadaşımızdı" dedi.

Soma'daki maden ocağı kazasında, hayatını kaybeden madencilerden duyulan üzüntü nedeniyle, grup toplantısına katılanlar alkış tutmayarak sessiz bir şekilde Kılıçdaroğlu'nu dinledi. Küçük bir grubun alkış tutmasına ise partililer engel oldu.

() (ÜK/HT) (FOTOĞRAFLI)