CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Görele'de katıldığı toplu açılışta alınan güvenlik önlemlerini eleştirerek, "Halkından korkan bir Başbakanı ben ilk defa gördüm" dedi.
Karaahmetoğlu, Giresun'da parti il binasında düzenlediği basın toplantısında önce Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu Giresun’un Görele ilçesindeki mitingini değerlendirdi. "Yaşamım boyunca Görele'de böyle olağanüstü güvenlik tedbiri görmedim” diyen Karaahmetoğlu, şunları söyledi:
“Helikopterler havada geziyor. Özel hareket ekipleri ellerinde köpekler bomba araması yapıyorlar. Bir anons çok dikkatimi çekti ve mitingin yapılacağı meydanın boşaltılması ve polis memurlarının dahi meydandan çıkarılması konusunda uyarılar yapıldı. Kendi polisine bile güvenmeyen bir Başbakan var. Görele’de bir devlet terörü, bir Başbakan terörü esti. Polislerin bine yakın olduğu söylendi. Halkından korkan bir Başbakanı ben ilk defa gördüm. Sayın Cumhurbaşkanımız da bir ay önce Giresun’daydı ama makul güvenlik tedbirleri vardı. Ama bir Başbakan halkından bu kadar korkar mı? Kendi halkından ve polisinden korunmak için böyle olağanüstü tedbirler alınır mı?”
"ONUN İÇİN DE GEÇMİŞTE 'TOMBALACI' DENİLİYORDU"
CHP Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu, daha sonra da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu, 'Yeteneksiz bir müdür' olarak tanımlamasına tepki göstererek şunları söyledi:
“Genel Başkanımızı 'Yeteneksiz bir genel müdür' olarak ifade etmesi onun ne kadar aciz duruma düştüğünün göstergesidir. Evet, Genel Başkanımız zamanında Genel Müdürlük yapmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun iyi yönetilmemesini genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bağlamak basiretsizliktir. Genel Müdürlük bir kurumdur. Bugün de sayın Başbakanın bir sürü Genel Müdürü var. Genel Müdürlerinin makamlarını sıradanlaştırmaya çalışmak bir Başbakana yakışmaz. Sayın Başbakan için de geçmişte tombalacı deniliyordu. Tombalacılık da bir meslekti. O mesleğe de saygı duyarım. Ama sayın Başbakan geçmişte Kasımpaşa Kulaksız'da tombalacılık yaptı diye biz o mesleği icra eden insanı böyle sıradanlaştıramayız. Bu yakışık almaz."
BAŞBAKAN YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK
Yaşanların Başbakan Erdoğan'ın bittiğini, tükendiğini, artık yolsuzluk olaylarının üstesinden gelemeyeceğini gösterdiğini ifade eden CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, "Kendisininde bu işin içinde olduğunu bildiği için bunun psikolojisiyle  düşünmeden Genel Başkanımıza, MHP Genel Başkanı'na, birlikte koalisyon yaptığı bir inanç grubuna, kendi polisine de 'çete' diyerek dün savunduğu yargıyı ve emniyeti bugün karalayarak bir yere varamaz. Başbakan ne yaparsa yapsın bunu örtemez. Bunun sonu gelecek, Başbakan yargı önünde hesap verecek. Bugün vermiyorsa CHP iktidarında hesabını soracağız. Bu boynumuzun borcu” diyerek sözlerini noktaladı.