GENÇLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları için geldiği Turgutlu’nun ardından Salihli’ye geçti. Burada da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkan adayları için destek istedi. Cumhuriyet Meydanı’na geçen Kılıçdaroğlu otobüsün üzerine çıkıp konuşma yaptı. Alanda gençleri yoğunlukta gördüğünü, bu seçimlerde 2.5 milyon gencin ilk kez oy kullanacağını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben gençlere güveniyorum. Onların zekalarına güveniyorum. Diktatöre diz çöktüren gençlere inanıyorum. Geleceğimizi onlar için yapacağız. Size söz veriyorum, barış için huzur için çalışacağım. 30 Mart’ta desteğinizi bekliyorum. Güzel bir ülke için sandığa gidin” dedi.
“ALLAHIN KELAMIYLA DALGA GEÇTİLER”
Eski bakan Egemen Bağış’ın internete düşen tape kayıtlarına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Allahın kelamıyla nasıl dalga geçtiklerini biliyorsunuz. O zaman 30 Mart’ta sandığa gideceğiz ve bunlara dersini vereceğiz, söz mü? Ben de söz veriyorum, hesap sormak için. Ayakkabı kutusundan bahsediyorlar mı hiç. Onun unvanını siz gayet güzel seslendiriyorsunuz. Altında bakanlar var onun. Onun bir el işareti var; yani dört bakan bir başçalan. Türkiye’yi biliyoruz, sorunlarını da biliyoruz. Diyorlar ki CHP gelirse devleti yönetemez. Çok saçma, devleti kuran parti neden yönetmesin, çok saçma. Devleti nasıl yönetiriz, adabımızla, erkanımızla bilgimizle, herkesin mutlu olacağı bir ülke için yönetiriz. Biz devrimciyiz. Çocuklarımızın yatak odalarında milyon dolarlar yerleştirmek için devleti yönetmeyiz. Siyasette siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Siyasette aslolan halkın zenginleşmesidir” diye konuştu.
“ALTIN GİBİ ÜZÜMÜNÜZE DEĞER VERMİYORLAR”
Salihlili çiftçiye de seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Sizin altın gibi bir ürününüz var, üzüm. Hakkını veriyorlar mı? Bu başçalan gitmiş İran’dan üzüm getiriyor. Sırf sizin alınınızın terini sömürmek için. O üzümü kim getiriyor? Yandaşlar. 'Ben yürütme organının başıyım' diyor. Ben de aynısını söylüyorum, 'sen yürütme organının başısın.' Neleri yürüttüğünü çok iyi biliyorum. Manisa’da yaşıyorsunuz, Salihli’de yaşıyorsunuz. Türkiye’de bereketli topraklar var, barış içinde yaşıyorsunuz. Arzumuz şu sizin alın terinizin karşılığını almanız. Yaşadığınız huzuru Türkiye’ye yaymak. Herkesin evi, işi olsun. Böyle bir Türkiye yaratmaya hazır mısınız? 30 Mart’ta sandığa gideceğiz. Bu işin formülü orada. Bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız. Bütünlük içinde, birlikte olacağız. Bayrağımız için birlikte olacağız, yolsuzluklardan hesap sormak için birlikte olacağız. Bu vatan bizim vatanımız. Yolsuzluk yapanların vatanı değil. Bizim atalarımız Çanakkale’de canlarını verdiler. Bizim için. Biz de çocuklarımıza söz verdik, daha güzel bir ülke bırakmak için. Bakın kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı, çekip aldım onu ellerinden. Başı açık da benim bacım, başı kapılı da benim bacım.”
Atama bekleyen öğretmenlere de söz veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Atama bekleyen öğretmen kalmayacak. Çocuklarımızla öğretmenlerimizi buluşturacağız. Son yolsuzlukla 30 yıl atanamayan öğretmenlere ödeme yapılırdı” dedi. Kılıçdaroğlu mazotun litresini 1.5 TL’ye indereceği sözünü Salihli’de de yineledi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir’in Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı miting için Salihli’den ayrıldı.

Taylan YILDIRIM/SALİHLİ (Manisa), () -

(AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)