TURGUTLU’DA VATANDAŞLARA SESLENDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimi öncesinde, Manisa’nın Turgutlu ilçesini ziyaret etti. Kent girişinde partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, vatandaşları selamlayarak ilçe turu attı. İlçe halkının da sevgi gösterilerinde bulunduğu Kemal Kılıçdaroğlu, adayları için destek istedi.
'Başbakan Kemal' ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine atılan sloganlarla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, Turgutlu’ya bir dahaki sefere başbakan olarak geleceğini söyledi.
Vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Korsan gösteri yapıyorsunuz. Hepinizi Silivri’ye gönderecekler. Ama sizlere güveniyorum. Ülkenin önünün demokrasinin önünü açmaya hazır mısınız? Tarih var 30 Mart, sandığa gideceğiz. El ele kol kola. Altı okun böğrüne evet mührünü basacağız” dedi.
BAŞBAKANI SİLKELE
Vatandaşların 'Başbakanı silkele' sloganlarına karşılık ise Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Silkeliyorum ben onu. Ağaçtan meyve düşer diye beklemeyin. Bunlar bereketsiz. Kendilerini düşünürler. Memuru, emekliyi değil, kendilerini ve çocuklarının istikbalini düşünürler. Ben de diyorum halkı düşünürüm. Turgutlu’da belediye başkan adayımız bir hekim. Elleriyle şifa dağıttı. Sen ocusun bucusun diye ayrım yapmadan hizmet etti. Şimdi de belediye başkanı olarak ayrım yapmadan hizmet edecek. Adam gibi adam bir adayımız var. Manisa büyükşehir oldu, orada da bir adayımız var, Özgür Özen. Hep “Şu CHP’de neden genç insan yok' derlerdi. İşte genç ve yakışıklı. Hizmet için çalışmak istiyorlar. Bize her türlü suçlamayı getirebilirler ama bize asla “Siz kul hakkı yediniz' diyemezler. Her kuruşun hakkını veririz biz.”
“BÖLÜNMEYECEZ, AYRIŞMAYACAĞIZ”
Vatandaşlara bölünmemeleri çağrısı da yapan Kılıçdaroğlu, “Bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız bu güzel ülkede barış için yaşayacağız. Provakasyon yapıyorlar. Aldanmayacağız onlara. Önce yerelde, sonra genelde iktidar olacağız. Siz izin verirseniz tabi. Benim tek inancım, halkım. O nedenle size hizmet etmeyi, her zaman her ortamda sürekli dile getirdim İnsana hizmet etmenin hakka hizmet olduğunu biliyorum, söylüyorum. Sizi seviyorum” dedi.
Miting meydanındaki dövizleri de okuyan Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlar, adaylarımız için güzel bir deyim geliştirmişler. Başkan adaylarımız için, 'birisi doktor ilaç yazıyor, öbürü eczacı ilacını verecek' diyorlar” dedi.
Vatandaşlara Huzurlu bir Türkiye isteyip istemediklerini de soran Kılıçdaroğlu, “Herkesin aşı, işi olsun istiyor musunuz? Twitter yasak olmasın, herkes istediğini yazsın istiyor musunuz? 2.5 milyon genç ilk kez bu seçimde sandığa gidecek. Onlara inanıyorum. Onlar özgür bir düşünce istiyor. Düşüncelerini rahatlıkla açıklamak istiyor. Onlardan oy itiyorum. Eğer iş istiyorsanız. Barış huzur istiyorsanız. Tarih belli, 30 Ağustost’ta nasıl bir kısrak başı gibi Akdeniz’e ulaştıysak, 30 Mart’ta da yine özgürlüğün yolunu açacağız” dedi.
Kılıçdaroğlu son olarak, vatandaşların 30 Mart’ta sandığa gitmelerini, şölen havasında Turgutlu'da Cengiz Ulman’ı, Manisa’da da Özgür Özen’i belediye başkanı seçmelerini istedi.
Turgutlu Belediye Başkana adayı Cengiz Ulman da, konusmasında halkı ayırmadan doktorluk yaptığını, bundan sonrada belediye başkanı olarak hizmete devam etmek istediğini söyledi.
Taylan YILDIRIM / TURGUTLU (Manisa) ()

(AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)