Yusuf ÇINAR/ ÇORUM, ()- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, AK Parti mitinglerini eleştirerek, "Taşıma mitinglerle halkın teveccühünün olduğunu iddia ediyorlar. Bu kesinlikle doğru değildir" dedi.
Bugün Çorum'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Akkaya, "20 gün sonra Türkiye’de bir demokrasi şöleni yaşanacak. Bu yolsuzluklara bulaşmış, hukuksuzluğa bulaşmış AKP iktidarını sandığa gömeceğiz, bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın. Bu yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olacağını görüyoruz. Bunun iki nedeni var. Birinci yüzü; Samsun’da açlıktan ölen bir bebek, hemen akabinde Konya’da donarak ölen başka bir bebek. İşş bulamadı diye intihar eden gençlerimiz. 6 milyona yakın asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız, yaklaşık 10 milyona yakın geçim sıkıntısı çeken emeklilerimiz varken bakıyorsunuz öbür tarafta ayakkabı kutularından çıkan milyon dolarlar. Tapelerde görüp duyduğumuz Türkiye’yi farklı bir şekilde konumlandırmak, şekillendirmek isteyen bakanların, bürokratların, Başbakan'ın konuşmaları Türkiye’nin bu da diğer bir yüzü" diye konuştu.
AK Parti mitinglerine de değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, şunları söyledi:
"Bugün şimdi yola çıktığınız zaman 'Hırsız var' diye bağırdığınızda herkesin aklına AKP geliyor ve herkes AKP’nin tabelalarına bakıyor. Bu yolsuzları, bu hırsızları, bu usulsüzleri bu ülkeden def etmek için hepimiz sandığa sahip çıkmak zorundayız. Sadece parti örgütünün ve adayların çalışması yetmiyor. Bütün duyarlı halkımızın bu hırsızlara gerekeni yapacağına biz yürekten inanıyoruz. Bunu gittiğimiz yerlerde görüyoruz. Dün Mersin’deydim, sadece Silifke’ye bile biz 1 saatte girebilirdik. Halkın büyük bir teveccühü ile karşılaşıyoruz. Malatya’da AKP mitinginde tespit edilenleri söylüyorum, 485 otobüsün 200 tanesi Adıyaman’dan, 200 tanesi Sivas’tan taşınmış. Taşıma mitinglerle halkın teveccühünün olduğunu iddia ediyorlar. Bu kesinlikle doğru değildir. Bakın Çorum’dayız. Yarın miting var ve mitingle ilgili biz Çorum’a 5 kuruş para göndermedik. Çünkü biz duyarlı vatandaşların mitinge gelmesini istiyoruz. Taşımalı bir miting anlayışını kabul etmiyoruz. Örgütlerimize şimdiye kadar miting yapılması için para göndermedik."

YÇ(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)