Şanlıurfa'da, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (DEDAŞ) tarımsal sulamada kaçak kullanımının önüne geçmek için başlattığı sayaç takma uygulamasına karşı çıkan çiftçiler, Harran- Akçakale karayolunu taşlarla trafiğe kapatarak eylem yapmıştı.

DEDAŞ'I TAŞLADILAR

Yol kapatma eyleminde dönen çiftçiler, Harran İlçesi'ndeki DEDAŞ'a ait tahsilat veznesini taş yağmuruna tutup kaçmıştı

SAYAÇ KARŞITI ÇİFTÇİLERE CHP'DEN DESTEK

Konuyla ilgili HDP'den yapılan açıklamalardan sonra CHP'den de bir açıklama geldi.

"CHP SESİZ KALAMAYACAK"

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "Bir haftadır elektrik yok. Madalya değil elektrik istiyoruz diyorlar. CHP Urfa'da olan bitene sessiz kalmayacaktır. Urfa Viranşehir,Siverek,Bozdoğan,Harran ilçeleri bir haftadır karanlıkta. GAP bölgesinde ekinler kurudu üretici perişan." diyerek çiftçilere desteğini gösterdi.

"KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI BAHANE EDİLEREK.."

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da konuyla ilgili Meclis Araştırması istedi. Tanrıkulu'nun Meclis Başkanlığı'na sunduğu teklifin gerekçesinde, "Çiftçilerin elektrikleri kesilerek ekmekleri ile oynanıyor. Hükümet, elektrik kesintilerini kaçak elektrik kullanıma bağlayarak sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmaktadır. Bölge insanının kaçak elektrik kullanımı bahane edilerek töhmet altında bırakılması doğru değildir." ifadelerine yer verildi.