Mesut MADAN/BURDUR, () - CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, 5-6 Eylül günlerinde yapılacak olağanüstü kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile devam edileceğini söyledi. Erman, "Bu süreçte bir genel başkan değişikliği yaşanmasını beklemiyorum. Mevcut genel başkanımızla süreç devam edecektir" dedi.
CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, olağanüstü kurultayda delegelerin özgür iradeleriyle oylarını kullanarak tercihlerini yapacağını söyledi. Ak Parti olağanüstü kurultayına atıfta bulunan Erman, "AKP demokrasisi emreden, karar veren, hiç bir şekilde sorgulamayan ve tek adamın ağzından çıkan cümleyle yapılan atamaya onay veren bir kurultay şeklinde geçmiştir. CHP sosyal demokrat bir partidir. Sosyal demokrasinin gereği, özü insandır. İnsanın olduğu yerde ise en iyisini bulmak, en iyi çözümü üretmek ve en iyi kararı vermek anlamında, kurultaylarda bu düşüncelerimizi ifade eden ve özgürce düşüncelerini ortaya koyan bir yapı ile kurultaya gidiyoruz" diye konuştu.
CHP LİDER PARTİSİ DEĞİL
Kurultayda şu ana kadar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkan Vekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce olmak üzere iki genel başkan adayı çıktığını anımsatan CHP Burdur il Başkanı Erman, CHP'deki birçok kişinin genel başkan adayı olabilecek, genel başkanlık yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu ve CHP'nin bir lider partisi olmadığını dile getirdi. "CHP için esas olan 1923 ruhudur" diyen Erman, şöyle devam etti:
"Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere çizmiş olduğu yolda, O'nun düşüncesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı ve birliği için çalışmaktır. Bizim için günübirlik iktidarlar değil, yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmak esastır. Ülkeye demokrasiyi getiren bir siyasi parti olarak, her seçim döneminde sandıktan çıkan milli iradeye her zaman saygı duyduk, bundan sonra da duyacağız. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleri başta olmak üzere Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemize çizdiği yoldan sapmalara karşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en net şekilde tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz."
CHP EMNİYET SÜBABI
Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığında zor bir süreçten geçtiğini belirten Erman, CHP'nin Türkiye'nin sübabı olduğunu, kurultaydan sonraki süreçte de yeni kadroları ve yönetimleri ile emniyet sübabı olmaya devam edeceğini kaydetti.
Kurultayda sadece genel başkanlık seçimi değil bir tüzük değişikliğine gidilerek yeni kadroların da ortaya çıkacağını anlatan Erman, "CHP Türkiye'nin bütün bölgelerine hitap eden, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine herkese hitap eden sosyal demokrat politikalar ile tabanımıza ve kamuoyuna umut verecek projelerle yeni dönemde ortaya çıkacaktır. İnanıyorum ki önümüzdeki süreç halkımızın CHP'yi daha iyi anladığı, yandaş medyanın yönlendirmesine gelmediği ve gerçekleri daha net bir şekilde ortaya koyduğu bir dönem olarak CHP iktidarı ile sonuçlanacaktır" dedi.
'GENEL BAŞKAN DEĞİŞMEZ'
CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, Muharrem İnce'nin genel başkan adaylığıyla ilgili şöyle konuştu:
"Muharrem İnce değerli bir partilimizdir. İl başkanlığından gelmiş, uzun yıllardır milletvekilliği yapan, 4 yıldır CHP'yi savunan, mecliste AKP ile dişe diş mücadele eden bir arkadaşımızdır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ise 4.5 yıldır genel başkanlık yapmaktadır. Dürüstlüğüyle, kişiliğiyle, karakter yapısıyla kendini ortaya koymuş bir kişiliktir. Bu süreçte bir genel başkan değişikliği yaşanmasını beklemiyorum. Mevcut genel başkanımızla süreç devam edecektir. Parti içindeki algı budur. Sayın Muharrem İnce'nin de parti için bir değer olduğunu, partimiz için önemli bir isim olduğunun altını çizmek istiyorum."

FOTOĞRAFLI