Hasan POLAT/KAZAN (Ankara), () - CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kazan İlçesi'nde seçim koordinasyon merkezi açılışında konuşurken, dinleyicilerin Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Melih Gökçek'i yuhalamalarına izin vermedi, en güzel cevabı sandıkta vermelerini istedi.
Kazan'da seçim koordinasyon merkezinin açılışını yapan Mansur Yavaş, vatandaşların yoğun ilgisi üzerine otobüsün üzerinde konuştu. Yavaş, "Bizler çalıştığımız yerde kendimizi değil, kentimizi zengin ederiz. Bizler etrafımızı değil, esnafmızı zengin ederiz. Kamu kaynaklarını harcarken kendi paramız gibi kuruşunun hesabını verecek şekilde harcarız" dedi. Dinleyenlerin Melih Gökçek'i yuhalamasına izin vermeyen Yavaş, "En güzel cevabı sandıkta vereceksiniz" dedi. Ankara'nın sadece Eskişehir yolundan ibaret olmadığını belirten Yavaş, şöyle konuştu:
"Mum dibine ışık vermiyor maalesef. Plazalar dikiliyor, paralar kazanılıyor. Ancak Ankara'nın ilçeleri maalesef gerekli zenginliğe bir türlü ulaşamıyor. İşte şimdi yüzyılın fırsatı karşınızda. 60 yıl sonra bu toprakların ekmeğini yemiş, suyunu içmiş evladınız aday yapıldı. İnşallah Kazanlı'lar bunun kıymetini bilecekler. Bundan sonra Kazan'ın öz değerlerini, kavununu, fasulyesini bilen insanlar yönetime gelecek. Buralardan para kazanmanızı sağlayacağız".
'RANTI BELEDİYEYE AKITACAĞIM'
Ankara'da ulaşım ve suyun ucuzlayacağı vaadini tekrarlayan Yavaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Diyor ki sayın aşkan, 'nasıl ucuzlatacaksın?' Ben belediye başkanlığı yaptım, ben hesabımı bilirim. İmar artışlarıyla ortaya çıkan rantı belediye lehine kullanacağım. Allah nasip ederse bundan sonra o rantların hepsini belediyeye akıtırım, suyu da çok daha fazla ucuzlatırım." 
'YERİNİZİ YURDUNUZU SATMAYIN'
Kazan'da çiftçinin perişan olduğunu ve sanayinin gelişmediğini kaydeden Mansur Yavaş, şunları söyledi:
"Açıkçası yol kenarından geçerken Kazan'ın sanayi şehri mi, tarım şehri mi olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum. İmarda da büyük yanlış var. Allah nasip ederse bundan sonra Kazanlı'lara diyorum ki yerinizi yurdunuzu başkasına satmayın. Sizin malınızı toprağınızı kurda kuşa yem ettirmem".
Mansur Yavaş, konuşmasının ardından pazar yeri ve esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HP(AY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)