CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Elmadağ İlçesi'nde partililerle buluştu. Seçilmesi halinde Ankara'da su ve toplu taşıma ücretlerini ucuzlatacağını belirten Yavaş, yol güzergahlarına dikilen ithal ıhlamur ağaçlarının tanesinin bin 500 Euro olduğunu söyledi, "Biz İtalyan, Alman köylüsünü değil, Ankara köylüsünü zengin edeceğiz" dedi.
Beraberindeki heyetle dün akşam üzeri Elmadağ'a gelen Yavaş, partilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. CHP İlçe Başkanı Ömer Ağa Kurt, Elmadağ Belediyesi Başkan adayı Mücahit Dede ve partilerce Elmadağ girişinde karşılanan Yavaş, konvoy halinde Elmadağ CHP İlçe Başkanlığı'na gitti. Yollarda asılan pankartlar ise 'Elmadağ'dan Ayaş'a oylar Mansur Yavaş'a' dövizi dikkati çekti.
Elmadağ Belediye Başkanı adayı Mücahit Dede ile bir süre görüşen Yavaş, daha sonra partililerin sorunlarını dinledi. CHP Elmadağ Belediye Başkan adayı Mücahit Dede'den ilçenin sorunlarını dinleyen ve en önemlisinin ulaşım ve taş ocakları olduğunu öğrenen Yavaş, "Seçildiğimde Elmadağ'da bir daha taş ocağı ruhsatı verdirmeyeceğim. Ulaşım sorununu ise banliyö trenlerini Sincan- Elmadağ arası çalışmasını sağlıyacağım. Küçük midibüsleri kaldırıp, ulaşımı büyük otobüslerle sağlayacağız" dedi.
Ankaralılaın 20 yıldır aynı yemeği yediklerinin belirten Yavaş, 'Bundan sonra Beypazarı baklavasının tadına baksınlar' diyerek partililere espiri yaptı.
'ALMAN KÖYLÜSÜNÜ DEĞİL ANKARA KÖYLÜSÜNÜ ZENGİN EDECEĞİZ'
Ankara'da yol güzergahlarına dikilen ithal ıhlamur ağaçlarının tanesinin yaklaşık bin 500 Euro olduğunu söyleyen Mansur Yavaş, "Biz İtalyan köylüsünü, Alman köylüsünü değil, Ankara köylüsünü zengin edeceğiz. Yani biz kaşıkla verip, kepçeyle geri almayacağız. 30 Mart'tan sonra Atatürk'ümüzün başkentine yakışır bir Ankara için ortak akılla hep birlikte çalışacağız" dedi.