Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, AK Partili Belediye Başkan adaylarının seçmene verdiği vaatlerin tutarsız olduğunu söyledi.
CHP adayı Akif Ekici, beraberinde CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Yerel seçimlere sayılı günler kala tüm seçmenlere ulaşmaya ve projelerini anlatmaya çalıştıklarını anlatan Akif Ekici, 21 Mart Cuma günü kente gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halka hitap edeceğini söyledi.
AK Partili adayların seçimler öncesi vaatlerinin tutarsız olduğunu ifade eden Ekici, "AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayının seçmenlere verdiği broşürlerde bin 27 proje olduğu söyleniyor. Ama broşürde yer alan projelerin hiçbiri net değil" dedi.
Gaziantep'in en büyük sorununun ulaşım olduğunu kaydeden ve AK Partili adayların bu noktada çözüm üretmediğini savunan CHP'li Ekici, "Bizim seçim vaatlerimiz arasında 2 yılda kentin trafik problemini çözmek vardı. Fakat uzmanlara sorduğumuzda trafik sorunun 6 yıl içinde bitebileceği söylenildi. Sorunun temelinde bir dünya para verilerek yaptırılan ve daha sonra uygulanmayan trafik master planı ver. Eğer zamanında bu plan uygulansaydı, şu anda trafik sorunu yaşanmayacaktı" diye konuştu.

EB(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)