MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nde sanayi esnafının sıkıntılarını dinledi. Çelik, “Antalya'da esnaf işsizliği korkunç boyutlara ulaştı. Antalya esnafı iş yapamazken, TOKİ ile başkalarına iş yaptırılıyor. Bu resmen bir tuzaktır" dedi.
Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nde esnafla kahvaltıda buluşan Kemal Çelik'e, MHP Kepez Belediye Başkan Adayı Murat Dinç, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar ve yöneticiler eşlik etti.
Sanayi esnafının sıkıntılarını bildiklerini ifade eden Kemal Çelik, “Antalya'daki esnafın işsizliğini biliyoruz. Bunların acil olarak çözüme kavuşturulması gerekiyor. Mesela bir TOKİ olayı var. Bu da ayrı bir tuzaktır. 'Kepez'in 19 mahallesinde kentsel dönüşüm yapacağız' dediler. Baskılar karşısında 'durduruldu' dediler. Durdurulması ertelendi. Uygun zamanı bekliyorlar. Vatandaşlarımızı 100'er metrekarelik dairelere sıkıştırıp, kalan alanları alışveriş merkezleri, rant bölgesi yapacaklar. Törenle daire anahtarı dağıtacaklar" diye konuştu.
TOKİ'nin müteahhidinin, çimento, demir alacağı yerin belli olduğunu kaydeden Çelik, "Yani Antalya'daki inşaatın ihtiyaçları 3-4 yerden temin ediliyor. Halbuki buraların mülkiyet sorunları çözülse, vatandaş kendisi istediği müteahhide verse, tüm Antalyalı ve Antalya'nın esnafı kazanmaz mı?" dedi.
YAPAMAYACAĞIMIZ VAATTE BULUNMAYACAĞIZ
Sorunları çözmek için yıllarca beklemeyeceklerini belirten Çelik, sözlerine şöyle devam etti:
“Sorunları anında ve yerinde çözeceğiz. Vatandaşın lehine çözeceğiz. Sorunları çözmek için 4.5 yıl beklemeyeceğiz. 4 ay içinde çözeceğiz. Belediyeler rant hesabı yeri değildir. Belediye başkanları tehdit makamı değildir. Bizden korkmayacaksınız, biz sizden korkacağız. Yapamayacağımız hiçbir vaatte bulunmayacağız. Vatandaşa söz vermek, Allah'a söz vermektir. Çünkü Allah şahit olarak o sözü duyuyor. Antalya'nın ulaşım sorununu çözme konusunda hazırlıklarımızı tamamladık. Nerelere köprülü kavşak yapılması gerektiğini, nerelere üst geçit, battı çıktı yapacağımız konusunda çalışmalarımızı bitirdik. Aynı partiden 2 belediye ne yazık Batı çevre yolunu hala bitiremedi. Ama biz Antalya'nın ortak gücünü temsil edeceğiz. Bugüne kadar Antalya'yı değişik partilerin belediye başkanları yönetti. Biz sizlerden bir kez de bize şans vermenizi istiyoruz." (FOTOĞRAFLI)