Sebile ÇETİN- Mehmet İNAN/ BURSA, () - ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bir miting yapmakta aciz durumda olanların Türkiye’nin geleceğinde var olması büyük talihsizlik olur" dedi.
Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili yoğun çalışma yaptıklarını belirten Faruk Çelik, "Bu seçim yarışında dünya ve bölge tarafından, 77 milyon tarafından icraatları ile tanınan Başbakanımız ile tanıtılmaya çalışılan adaylar arasında bir seçim yarışı var. Bu yönü ile bir eşitsizliğin yaşandığını kabul ediyoruz. Bölgede ve özellikle 780 bin metrekarede çok büyük hizmetleri olmuş, Türkiye’de büyük devrimlere büyük değişim ve dönüşüme imza atmış bir Cumhurbaşkanı adayımız var. İnanıyorum ki Pazar akşamı da ipi göğüsleyen aday olacak" dedi.
Erdoğan'ın rakibi olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının telaffuz edilmesinin bile zor olduğunu ileri süren Bakan Çelik, şunları söyledi:
"Çelişkilerle dolu bir yaklaşıma Türkiye’nin geleceğini teslim etmek son derece yanlıştır. Bir miting yapmaktan acizler. '14 parti bir araya geldik' diyorlar. Bu partilerin isimlerini de kamuoyunun çok iyi bildiği kanaatinde değilim. Ama bir miting yapın, 14 parti nasıl uyum sağlayacaksınız? Uyumdan ve huzurdan bahsediyorsunuz. Bir miting yapmakta aciz durumda olanların Türkiye’nin geleceğinde var olması Türkiye için büyük talihsizlik olur diye düşünüyorum. Türkiye’de huzur, istikrar var. Çevremiz ise ateş çemberine dönmüş durumda. Böyle bir durumda istikrarın devamı konusunda milletimizin bilinçli, şuurlu davranacağını ve kesintisiz bir şekilde bu hizmetlerin devam etmesi adına pazar günü de Başbakanımızı Cumhurbaşkanlığı konumuna taşıyacağı konusunda endişe taşımıyoruz."
Seçimlerin ilk turda bitmesi gerektiğini 20 günlük zaman kaybının Türkiye’ye faydası olmayacağını ileri süren Faruk Çelik, Erdoğan'ın yüzde 50'nin üzerinde oyla ilk turda ipi göğüsleyeceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI