KAŞ İlçesi ve köylerinde seçim çalışmalarını sürdüren MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, vatandaşlarla sorunları istişare etti. Çelik, “Vatandaş atalarından kalan yeri alamasın diye rayiç bedelleri yüksek tuttular. Hükümet 2B'ye rant gözüyle bakıyor" dedi.

MHP Kaş Belediye Başkan Adayı Tevfik Taner'in seçim bürosunun açılışından konuşan Kemal Çelik, “Kemer ilçesinden Kaş ilçesine kadar duble yol yapacağız. Rakiplerimiz şimdi de bu projemizi programlarına almış. Kaş ilçesinin Denizli Aydın ve Burdur bağlantısını kurarak tarım üreticimizin kazanmasını sağlayacağız. Tarım alanında çiftçimize doğrudan gelir desteği 2001 yılında 20 TL'ydi, şimdi ise bu rakam 9 TL'ye indi. Mazot o zaman 1,5 TL'ydi şimdi 5 TL. Gübre o zaman 10 TL idi şimdi 100-110 TL civarında. Elektrik ve su öyle. Bunları yükseltiyorsunuz da çiftçiye doğrudan gelir desteğini neden yükseltmiyorsunuz" diye konuştu.

'2B KONUSUNDA YALAN SÖYLEDİLER'

2B konusundaki düşüncelerini aktaran Kemal Çelik, “2B Kaş'ta başta olmak üzere her bölgemizde var. Aksu, Serik, Alanya'da ve bu bölgede daha fazla 2B arazisi bulunuyor. Bu rakamlarla vatandaşın alması mümkün değil. Burada hükümetin bir planı var. 2011'de hükümet '2B arazilerini hak sahiplerine bedelsiz vereceğiz' dedi. Oyları alıp iktidara geldiler sonra 2013'te rayiç bedelleri yüksek bedellerle ortaya çıkarttılar. Neden bu rakamları yüksek çıkarttılar. Vatandaş atalarından kalan yerleri alamasın diye. Alınmayan yerler Kaş ilçesinde nereler? Deniz gören yerler alınamıyor. O bölgeler hükümetin rant bölgesi" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)