"MAKARNA DEDİNİZ KÖMÜR DEDİNİZ TUTMADI"

Çelik, "Bu ülkede çıkarılan kömürü bu ülkenin insanlarına dağıtıyoruz. Makarna dediniz kömür dediniz tutmadı" dedi.

"BU EKMEĞİN HAMURU BAYAT BİR HAMUR"

Çelik, "Ben icra makamında olmayacağım diyor. Peki ekmeği nasıl büyüteceksin. Bu ekmeğin hamuru bayat bir hamur.  1970'lerde bu slogan tutabilirdi. Halkının ekmeğini yüzde 300-400 büyütmüş olan bir lider karşısında eğer siz böyle bir iddia ile çıkarsanız, gülerler" açıklamasında bulundu.

"MÜBAREK SOMUNCU BABA SANKİ"

Çelik, "Siz Başbakanın karşısına ekmek ile çıkıyorsunuz. Mübarek somuncu baba sanki. Birileri size tiye alır, alay eder" dedi.

"ATATÜRK, İSMET İNÖNÜ TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI MIYDI?"

Çelik, "Ezilenin yanında olacağız. Atatürk, İsmet İnönü tarafsız cumhurbaşkanı mıydı? Sayın Başbakan herkese devlet adamlığı nedir herkese göstermiştir. Sayın Başbakan köşke çıktığı zaman devlet adına millete ayar çekmeyecek" diye konuştu.

"DEMİRTAŞ HİÇ BOŞUNA TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKME"

Çelik, "Sayın Selahattin Demirtaş hiç boşuna timsah gözyaşları dökme. Senin sırtını dayadığın o silahlı gurupların halktan topladığı haraçları size bolca aktarırlar" dedi.

"DEMİRTAŞ AŞKINDAN DEĞİL BU ERDOĞAN NEFRETİNDEN KAYNAKLI"

Çelik, "Demirtaş aşkından değil bu Erdoğan nefretinden kaynaklı. Senin hangi amaçla pohpohlandığını çok iyi bilmeniz gerekiyor" dedi.

"MUSA GİBİ YAŞAYIP FİRAVUN GİBİ İCRAAT YAPARLAR"

Çelik, "Bütün varlığını insan öldürmeye odaklı terör örgütünün siyasi uzantısının hayattan bahsetmesi çok güzel bir şey. Musa gibi yaşayıp Firavun gibi icraat yaparlar" açıklamasında bulundu.

"BAHÇELİ KÖŞKE ÇIKMAZSA BAŞBAKAN HASRETİNDEN HELAK OLUR"

Çelik, "Sayın Bahçeli diyor ki ben köşke çıkmam. Siz çıkmazsanız Başbakan hasretinden helak olur" dedi.

"EKMELEDDİN BEYE KEFİLİZ DİYORLAR. SİZE KİM KEFİL?"

Çelik, "Bir otelde toplanmışlar Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekliyorlar. Biz Ekmeleddin beye kefiliz diyorlar. Size kim kefil? Yüzde sıfır, sıfır bilmem kaç oy alıyorsunuz. Kendim de kel olduğum için söyleyebilirim. Kelin ilacı olsa başına sürer" dedi.

"CHP'DE GENEL BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ KASETLERLE KASET ŞANTAJI İLE OLDUĞU İÇİN BUNA ALIŞIKLAR"

Çelik, "Efendim, Gül'e şantaj kasetinden bahsetmiş Başbakan. CHP'de genel başkan değişikliği kasetlerle, kaset şantajı ile olduğu için buna alışıklar. Biz böyle terbiyesizlikler içinde olmayız. Kılıçdaroğlu Ekmeleddin İhsanoğlu için o bir profesör. Senin profesörlerin vardı. Kürtler kucağımıza oturacak, darbe yapmayan ordu kağıttan kaplandır diyenler nerede şimdi? Bu iş profesörlük olsaydı O zaman profesörlerin dışında hiç kimsenin siyasetçi olması gerekirdi" diye konuştu.

"FEZLEKELERLE İLGİLİ KAMUOYUNUN BİLMEDİĞİ HİÇ BİR ŞEY KALMADI"

Dört bakan hakkındaki fezlekelerle ilgili Çelik, "Fezlekelerle ilgili kamuoyunun bilmediği hiç bir şey kalmadı" dedi.