ÇELİK: BİRİLERİ VATANPERVERLİK ADINA BU ÜLKEYE EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPTI

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, MKYK'da cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları, iç ve dış gelişmeler ile çözüm süreci konularının görüşüldüğünü söyledi. Madımak katliamının yıldönümüne değinen Çelik, "Sivas'taki o acı olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar rahmet diliyorum. Mezhep kavgalarının insanları ne hakle getirdiğini görmek istiyorsak Irak'a, Suriye'ye bakmamız lazım. Madımak meselesi hala tüm detaylarıyla aydınlatabilmiş bir mesele değil. Kim tarihimize böyle bir kara leke düşürdü. Bu henüz aydınlatılabilmiş değil. Keşke o perde büsbütün kalksa. Birileri vatanperverlik adına bu ülkeye en büyük kötülüğü neden yaptı bunu görmemiz çok çok faydalı olacaktır. Bu siyasi istikrarın kıymetini bilmemiz gerekiyor " diye konuştu.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU BİR ALLAH'IN KULU TANIMAZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyada tanındığını söyleyen Çelik, "Avrupa'ya, Amerika'ya… gittiğiniz zaman da sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir Allah'ın kulu tanımaz. Dünyanın dört bir tarafında dolaşsın, Türk televizyonlarını seyreden bizim vatandaşlarımızın dışında kaç kişi tanır sayın Kılıçdaroğlu'nu" dedi.

"3 ARTI 1, ARTI 0, ARTI SIFIR, EŞİTTİR 4 HEPSİ O KADAR"

5 partinin çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu için imzaladıkları deklarasyona da değinen Çelik, "Deklarasyona, büyük uzlaşma demişler. Önce kendiniz büyük olmalısınız ki, bir büyük uzlaşma yapasınız. Buradaki arkadaşları belki şöyle değerlendirebilirsiniz. 3 artı 1, artı 0, artı sıfır, eşittir kaç? 4 hepsi o kadar. Hemen hemen hiçbir şey" ifadelerine yer verdi.

"SAYIN SEZER'İN CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE'YE MOĞOL İSTİLASI KADAR ZARAR VERMİŞTİR"

Eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin Çelik, "Ben oy vermedim. Her yerde söyledim. Nitekim Sayın Ahmet Necdet Sezer, birkaç tur sonucunda seçildi. Bu uzlaşmadan Türkiye için büyük bir talih mi, baht mı çıktı? Türkiye'nin yurt içinde dışında itibarı mı arttı. Sayın Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı en az Türkiye'ye Moğol istilası kadar zarar vermiştir. Bu kadar net. O dönemi hatırlamaya çalışın. Militarist bir anlayışa sahip olmak üniforma ile ilgili bir şey değil. Cumhurbaşkanlığı makamı, milli iradeye ve siyasete ayar çekilen bir makam olarak işlem görüyordu. Sezer de bunun en önemli temsilcilerinden birisi olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanlığı süresince kendisine bir kusur etmedik. Bir insanı sevmeseniz de bir makamı işgal ediyorsa, biz ona gerekli saygımızı gösterdik. Nasıl bir cumhurbaşkanlığı yapıldığı ortadadır" diye konuştu.

"PARTİMİZİN GELECEĞİNDEN ENDİŞEMİZ YOK"

Çelik, "Partimizin geleceğinden endişemiz yok. AK Parti'nin geleceği Türkiye'nin geleceği ile adeta örtüşmüş durumdadır" dedi.

"BAŞBAKANIN KARİZMASI VE EKİBİMİZİN İNANDIRICILIĞI BİZE YÜZDE 35 OY GETİRDİ"

İstanbul'da 10 Temmuz'da cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin yapılacak toplantı hakkında bilgi verilmesi istenen Çelik, "Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında ekonomi, eğitim, tarım gibi detaylar değil bir makro vizyon ortaya konulacak. Bir vizyon belgesi üzerinde çalışıyoruz ve o tarihe yetiştirmeye çalışıyoruz. Sayın başbakanın karizması ve ekibimizin inandırıcılığı bize yüzde 35 oy getirdi. 2002'de vatandaşımız bizim kredimizi arttırdı. Daha sonra yüzde 50'ye çıkardı. Bizim liderimiz, 12 yıl başbakanlık yapmış bir lider, şu anda cumhurbaşkanı adayı. Elbette halka bir vizyon belgesiyle çıkması gerekiyor. Ekonomi, hukuk, demokrasi, hukuk derken ne anlıyoruz bunların hepsinin orada yer alması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

"BAŞBAKANIMIZ, CUMHURBAŞKANI OLDUĞU ZAMAN ERKLER ARASINDA ORKESTRA ŞEFLİĞİ YAPACAK"

Çelik, "Sayın Başbakanımız, cumhurbaşkanı olduğu zaman güçler arasında, erkler arasında orkestra şefliği yapacak. Esas İstanbul'da yapılacak toplantı resmi seçim kampanyasının başlangıcı olacak. Başbakanımızın illere yapacağı mitingler olacak. Yazılı, görsel medyada meramızı anlatacağız. Açık hava reklam ve propagandalarından yararlanacağız. Ama bizim partinin en büyük kazancı ve avantajı yüz yüze insanların nabzına tutmak yüreğine dokunmaktır bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da yapacağız" açıklamasında bulundu.

"BALYOZ BAL GİBİ DARBE EYLEM PLANI İDİ FAKAT GERÇEKLEŞMEYE FIRSAT BULUNAMADI"

Balyoz hükümlüsü eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasını değerlendirmesi istenen Çelik, "Varsayın ki 12 Eylül 2010'da 26 maddelik Anayasa değişikliği paketi halk tarafından kabul edilmedi. Alt kademe mahkeme karar veriyor. Temyiz mahkemesi olan mahkeme de bunu onaylıyor hüküm kesinleşiyor. AİHM dışında gidilecek bir yer var mıydı? Ben 'Balyoz bal gibi darbe eylem planı' derken bu tesadüfen ağzımdan çıkmış bir söz değil. Sayın Özden Örnek de onun gibi binlerce örnek de benim aleyhimde davalar açsalar da ben bugün de, yarın da söyleyeceğim; Balyoz bal gibi darbe eylem planı idi. Fakat gerçekleşmeye fırsat bulunamadı. Kimse halkın aklıyla alay etmesin. Bir oyun oynadınız. Adına 'Harp oyunu' dediniz. Ama milli iradeye karşı oyun oynadınız. Bu da mahkemeler tarafından tespit ve tescil edildi. Üzerinde durmamız gereken, adil yargılanma hakkı var. İster Balyozcu, Ergenekoncu, KCK'lı, PKK'lı olsun. Dava açtılar diye pişmanlık duyacak değilim. Açabildikleri kadar dava açabilirler" diye konuştu.