AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat’ta partisi tarafından düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Manavgat’ta ilk olarak şehit Uğur Yıldız’ın ailesini ziyaret ederek bayramlarını kutlayan Çavuşoğlu, Parti binası önünde toplanan partililerle bayramlaştıktan sonra parti binasında bayramlaşmaya katıldı.

"CHP NEDEN KORKUYOR, EĞER DİLLERİ DÖNÜYORSA ONLAR DA DESİN"
1 Kasım’da yapılacak milletvekili seçimlerinde AK Parti’nin hazırlatmış olduğu seçim şarkısının yasaklanması için CHP tarafından yapılan başvuru ve YSK’nın CHP’nin başvurusunu kabul etmesi konusunda gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Çavuşoğlu, “CHP'nin Haydi Bismillah yani besmele ile bir işe başlamaktan neden koktuğunu anlamıyorum. Şu anda partinin çok değişik gruplardan oluştuğunu biliyoruz. Ama hiç kimse, hiç bir Müslümanı ve bizi Haydi Bismillah demekten alı koyamaz. Biz her işimize Bismillahirrahmanirahim diye başlıyoruz ve bu seçimde de haydi bismillah dedik. Allah’ın kelamıyla işe başlamanın CHP'ye ne zararı var. Neden korkuyorlar. Onlarda desinler. Ben onlar dinsiz ya da inançsız demek istemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Onlarda desinler, başkaları da desin hepimiz diyelim. Bu bizim tekelimizde olan bir şey değil ki. Her Müslümanın söylediği günde belki gayri ihtiyari kaç defa söylediği kullandığı kelam. CHP'yi engelleyen yok ki. Niye itiraz ediyorsun neden korkuyorsun. Proje yok, çalışma yok, popülizm var ama engelleyerek bir yere varamazsınız” dedi.

"TERÖRLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"
Teröre karşı amansız mücadele verildiğini kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "İnşallah ülkemizde terör sona erer, sona ermesi de gerekiyor. Amansız bir mücadele veriyoruz. Bizim iyi niyetimizi suistimal ettiler. Bizim 'terör bitsin' diye samimi girişimlerimizi maalesef suistimal ederek tam tersi faaliyetlerde bulundular. Ama artık bizim onların verdiği sözlere inanmamız mümkün değil. Silahı bıraktıklarını, silahı gömdüklerini, terörü terk ettiklerini, bıraktıklarını görmemiz lazım, inanmamız lazım. Ya onlar silahı bırakacak, silahı gömecek, ya biz sonuna kadar mücadelemizi yapacağız. Terörü ve teröristleri ülkemizden temizleyeceğiz" diye konuştu.

"KÜRTLERİ İSLAM DİNİNDEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"
Kürt vatandaşların da gerçeği görmeye başladığını savunan Çavuşoğlu, "Kürt vatandaşlarımıza baktığınız zaman muhafazakar ve dindar. Bugün zaten Güneydoğu'da oynanan en büyük oyun da bu. Onları İslam dininden ve muhafazakarlıktan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bunun da baş aktörü PKK terör örgütüdür. Ama Kürt vatandaşlarımız da gerçeği görmeye başladılar ve onlar da PKK'nın gerçek yüzünü bir kere daha gördüler" dedi.
Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'yle ilgili açıklamalarına ilişkin soru üzerine ise şunları söyledi:
"Maalesef terör örgütleri arasında ciddi bir ayrım yapılıyor. Yani radikal, ya da onların tabiriyle İslamist ya da seküler olan teröristler. DEAŞ'la mücadele eden, etmeyen terör örgütleri. Şimdi iki terör örgütü bölgede güç için savaşıyorsa ikisinden birisi daha iyi diyemezsiniz. İkisi de terör örgütüdür. İkisi de lanetlidir. Şimdi DEAŞ'la mücadele ediyor, savaşıyor diye başka bir terör örgütünü meşru görmek çok ciddi bir hatadır. Bunu da maalesef batılı dostlarımız yapıyorlar. Terörün her türlüsüyle kararlı bir şekilde mücadele etme konusunda büyük bir eksiklik var. Terörün tanımıyla ilgili de ciddi bir eksiklik var. Uluslararası kabul edilmiş bir tanım. İşte o tanımın olmaması o eksikliğin sonucunda da PYD ile ilgili değişik görüşler var."