Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türk halkının Türkiye’de neler olduğunu, hangi oyunların oynandığını çok iyi bildiğini ve gördüğünü söyledi.

Antalya’da partisinin belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarına katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensuplarının son dönemde yaşananlara ilişkin sorusuna, "Bizim milletimiz sağduyuludur, Türkiye’de nelerin olduğunu, hangi oyunların oynandığını çok iyi bilir, analizini iyi yapar. Artık köylerdeki ninelerimiz, annelerimiz, bacılarımız bile haberleri izliyor, analizlerini çok iyi yapıyor, değerlendiriyor. Türkiye’de her türlü gelişmeyi yakından takip ediyor” dedi.

MİLLET SİVİL DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI

Bakan Çavuşoğlu, "Kimin hangi oyunları oynadığını, ne yapmak istediğini, Gezi olaylarında ne olduğunu, 28 Şubat’ta ne olduğunu ve darbe girişimlerinin ne olduğunu çok iyi biliyor ve her zaman milletimiz sivil demokrasiye sahip çıkmıştır. Öyle olmasaydı bu ülkede her 10 yılda bir postmodern darbe, darbe girişimleri, muhtıralar olurdu. Her seferinde sivil demokrasiye dönüş oldu" diye konuştu.

'AK PARTİ GİTSİN, İSTEDİKLERİ BU'

Vatandaşın kimin darbe yapmak istediğini, hangi oyunları oynamak istediğini de çok iyi bildiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “Şimdi paralel yapı, onun yandaşları, muhalefet, CHP, MHP de zamanında muzdarip olan insanlar şimdi kol kola girmişler tek dertleri Ak Parti’yi iktidardan indirmek. Peki ondan sonra ne olacak, yerine kim gelecek? Siz gelmek istiyor musunuz, o konuda hiçbir şey yok. Erken seçim istiyor musunuz? Hayır. Ne istiyorsunuz, AK Parti gitsin. İstedikleri bu. Peki AK Parti ve Erdoğan’dan ne istiyorsunuz? O yüzden bunların ne yapmak istediği, bunların kimler tarafından kullanıldığı, neye hizmet ediyor bir soru işareti. Sanıyorum 30 Mart’ta vatandaşlarımız bu oyunu gördü ve bozacak. Bir cevabı var bunu da verecek” diye konuştu.

ÖÖ (HA/SSA) (FOTOĞRAFLI)