AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da 'Turkish Airlines Open 2013'te mücadele eden golfün efsane ismi Tiger Woods'un, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karizmatik bir insan olarak gördüğünü' söylediğini aktardı. Çavuşoğlu, "Dünyanın en çok para kazanan, 1 numaralı sporcusu Türkiye'yi yakından takip ediyor ve hayranlıkla izliyor" dedi.
AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Dernekleri Federasyonu tarafından Grida City Otel'de düzenlenen kahvaltıya katıldı. Çavuşoğlu, Türkiye'de zihinlerin değişiminin yeni oluşmaya başladığını, bunun en somut göstergesinin yargıdaki aksaklıkların giderilmesi noktasında ortaya çıktığını anlattı. Mevlüt Çavuşoğlu, "Yargı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının Türkiye'de iç hukukun üstünde olduğunu yeni yeni dile getirmeye başladı" dedi.
TIGER'A ANTALYA STİLİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, Turkish Airlines Open 2013 turnuvasına katılmak üzere Antalya'da bulunan Tiger Woods'la yaptığı gösteri maçını da anlattı. Golfte 17 handikaplı bir oyuncu olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Tiger'a birkaç vuruş gösterdim, stil kazandırdım. Antalya stili, faydasını gördü. En azından top suya nasıl atılır ya da atılmaması gerekir onu da gösterdim" diyerek espri yaptı. Çavuşoğlu, Woods'la ilgili ayrıca şunları söyledi:
"Tiger Woods'un Türkiye'ye hayranlığını gördüm. Bana soruyor; 'Nasıl başardınız?' diyor. '10 sene içerisinde neler yaptınız ki böyle oluyor? Ekonomi bu kadar büyüdü, etkili oldunuz' diyor. 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karizmatik, güçlü bir lider. ABD Başkanı Barack Obama'nın da Başbakan Erdoğan'a büyük bir saygısı var.' Anlattım kendisine, neler yaptığımızı. Afrika'yı konuştuk epeyce. Dünyanın en çok para kazanan, 1 numaralı sporcusu Türkiye'yi yakından takip ediyor ve hayranlıkla izliyor. Buraya geldiğinden beri uluslararası 40 kanal canlı yayınla Türkiye'yi ve Antalya'yı tanıtıyor. Bir ülkenin marka değerini arttırmak için böyle şeyler yapacaksınız."
LONDRA-ANTALYA DİREKT UÇUŞU
Hükümet olarak Türkiye'de golf sporunu geliştirmeye, katkıda bulunmaya çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil'le Londra-Antalya direkt seferinin başlatılması yönünde görüşme yapacaklarını kaydetti. Mevlüt Çavuşoğlu, "Golf için bir turist 4 kat daha fazla para harcıyor. Uluslararası bir şirket birçok ülkeye yılda 500 bin golfçü, Türkiye'ye de 25 bin golfçü gönderiyor. Biz de kendi ulaşımımızla doğrudan direkt uçuşlar yapmalıyız. Bunları yaparsak Antalya'yı turizmde daha da ileriye taşımış oluruz" diye konuştu.
İKİ HAFTA İÇİNDE ADAYLAR BELLİ OLMAYA BAŞLAR
AK Parti Dış İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, yerel seçimlerle ilgili olarak partisinin, büyükşehir belediye başkan adaylarının belirlenmesi amacıyla 16 büyükşehirde eğilim yoklamalarını tamamladığını kaydetti. Yeni kurulan 14 büyükşehirde yoklamalarının devam ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, "2 hafta içerisinde belediye başkan adayları açıklanmasına başlanacaktır" dedi.
Partisinin Antalya teşkilatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, "Ciddi bir uyum var. Esas itibariyle teşkilat ortamı bizde huzurlu. Her aile içinde ufak- tefek belki bir şey olabilir ama bizim Antalya'da o da fazla yok. Bazen belki sıkıcı bile geliyordur" diye konuştu.