AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de oturma izni alan Ahıska Türkleri'ne çalışma izni verilmesine dönük çalışma başlattıklarını söyledi.
Bakan Çavuşoğlu, memleketi Antalya'da oturan Ahıska Türkleri tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada konuşan AB Bakanı Çavuşoğlu, “Ahıska Türkleri'nin yeri bizim için çok farklı. 11 yıllık aktif siyaset hayatımın önemli kısmını Ahıska Türkleri için harcadım. Bundan da büyük bir onur, mutluluk duyuyorum" dedi.
ÖLDÜRMEKLE BİR MİLLET YOK EDİLEMEZ
70 yıl önce Ahıska Türkleri'nin sürgüne gönderilerek asimile edilmek istendiğini aktaran AB Bakanı Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"O gün sizleri sürgüne gönderen Stalin yönetimi o kısır anlayışıyla bir şeyi unuttu. Öldürmekle bir milleti yok edemeyeceklerini unuttular. Bunun en güzel örneği Ahıska Türkleri'dir. Ahıska Türkleri gittiği her yerde Türk olduğunu, dilini, dinini, örf, adet ve geleneklerini unutmadı." 
AHISKALILAR İÇİN İKİ VATAN VARDIR
Ahıska Türkleri'nin yaşadığı her şehre gittiğini vurgulayan AB Bakanı Çavuşoğlu, "Onların gittiği yerde saygın bir birey ve topluluk olduklarını görmekten mutluluk duyduk. Onca sürgünlere, zorluklara rağmen gittiği yerlere barış götürdüğünü görmekten büyük mutluluk duyduk. Ama Ahıskalı kardeşlerimizin sorunları bitmiş değil. Çünkü onlar gittiği tüm yerlerde vatan sevgisi içinde. Ahıskalılar için iki vatan vardır, birisi Ahıska'dır birisi Türkiye'dir" diye konuştu.
AHISKA TÜRKLERİ'NE ÇALIŞMA İZNİ VERİLECEK
Ahıska Türkleri'nin sorunı ve isteklerini AB hem de Türkiye'de savunduklarını vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi:
"Azerbaycan, Kırgızistan'a gitmek isteyen kardeşlerimizin önünü açmak istedik. Fakat ben 'Türkiye'ye gelmek istiyorum' diyen Ahıskalı kardeşlerimize de kapıları sonuna kadar açtık. 30 binden fazla Ahıskalı kardeşimize vatandaşlık verdik. Binlercesine oturum izni verdik. Şimdi bu oturum izni ile beraber Ahıskalı kardeşim Türkiye'de çalışma izni istiyor. Biz de onlara çalışma izninin verilmesi için çalışma başlattık. Bu hakkı da vereceğiz. Şimdi yeniden bir vatandaşlık talebi de var. Bununla ilgili de çalışma yapıyoruz. Ahıska Türkleri için gelecekte de önemli çalışmalarımız var."
SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ AÇTI
Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Partili Kepez Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Hakan Tütüncü'nün Sakarya Bulvarı üzerindeki 'Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına da katıldı. Çavuşoğlu, “Hakan Tütüncü 5 yıllık hizmetlerini Büyükşehir Belediyesi'nin engellemelerine, hiç destek vermemesine rağmen yaptı. Onun bir sloganı var; 'Birlikte başardık, birlikte başarmaya devam' diyor. Yani sizlerle beraber yaptı. Önümüzdeki 5 yılda sizlerin destek ve oylarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığına Menderes Türel'i seçtiğimiz zaman, Türel ve Tütüncü el ele verecek, diğer ilçelerde olduğu gibi Kepez ve Antalya'ya büyük hizmetler yapacak" ifadelerini kullandı.