ANTALYA'da düzenlenen İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu yerel seçimler Türkiye'nin 50 yılını şekillendirecek bir seçimdir. 30 Mart'ta bir bahar temizliği yapacağız" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti'nin Antalya İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Çavuşoğlu'nun yanı sıra, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, Milli Savunma eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Vecdi Gönül ile diğer milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

BAŞBAKANIMIZ 2009'DA ÜZÜLMÜŞTÜ

Toplantıda konuşan AB Bakanı Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 seçimlerinde Antalya'dan çıkan sonuca çok üzüldüğünü belirterek, “Çünkü Başbakanımız, Belediye Başkanımız Menderes Türel ile beraber Antalya'ya çok hizmet getirmiştir. 2009 seçimlerindeki bu üzüntüye rağmen Başbakanımızın Antalya'ya, Antalyalılara güveni tamdır. Elbette biz de o güveni boşa çıkarmayacağız. 30 Mart'ta Antalya'da eskiyi atıp, yeniyi getireceğiz" dedi.

BAŞBAKANIMIZIN BEKLENTİSİNİ KARŞILAYACAĞIZ

30 Mart seçimlerinin sadece Antalya için değil, tüm Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz Ak Partililer olarak milletin üzerinde hiçbir güce, hiçbir vesayete boyun eğmeyiz. Hiçbir gücü tanımayız. Biz 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyoruz. Bugün Türkiye'yi bir yerden bir yere götürmek isteyenler şunu unutmasın, biz selde akıp giden kütük değil, çınar gibiyiz. Bizim kimseyle kavgamız olmadı, biz kavgamızı milletimiz için yaparız. Hiç kimseye husumet beslemedik. Biz barıştan, huzurdan yanayız ve Türkiye'nin var olan sorunlarının çözümünden yanayız. 30 Mart'ta Başbakanımızın ve Antalyalıların beklentilerini karşılayacağız" diye konuştu.

ÜLKEMİZE YENİ KAZANIMLAR KAZANDIRACAĞIZ

Yerel seçimlerde Antalya'yı fetret devrinden kurtaracaklarını vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye'nin kaderi Antalya'nın kaderiyle sıkı sıkıya bağlıdır. Bu dava bizim davamız, günlük bir heves değil ya da saman alevi gibi yanıp sönecek bir dava değildir. Elleri nasırlı annelerimizin, üniversite önünde tekme tokat dövülen kızlarımızın üzerine kurulmuş bir davadır. Bu kazanımlarımızı inşallah bir taraftan muhafaza edeceğiz, diğer taraftan da ülkemize yeni kazanımlar kazandıracağız" diye konuştu.

BAHAR TEMİZLİĞİ YAPACAĞIZ

30 Mart seçimlerinin hafife alınacak, sıradan diye düşünülecek bir seçim olmadığına dikkati çeken Mevlüt Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Bu yerel seçimler Türkiye'nin 50 yılını şekillendirecek bir seçimdir. 30 Mart'ta bir bahar temizliği yapacağız. Antalya'nın pasını, pisini temizleyeceğiz. Çalışmayanları görevlerinden uzaklaştıracağız, yerine hizmet edecek arkadaşlarımızı seçeceğiz.ö

TARAFTARLAR STAT İSTEDİ

Konuşmasının sonunda ilçe adayların titizlikle belirlendiğini ifade eden ve onlara sahip çıkılmasını isteyen Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün adaylarımızı sorgulama zamanı değildir, gün adaylarımızın etrafında kenetlenme zamanıdır. Seçimlere de bu anlayış içinde gideceğiz" dedi. Çavuşoğlu'nun konuşması partililerin attığı sloganlarla sık sık kesilirken, salona giren bir grup Antalyaspor taraftarı 'Ak Parti uyuma bize stat yap' sloganı attı. Taraftarlara yanıt veren Çavuşoğlu, “33 bin kişilik stadı Antalya'ya kazandırıyoruz. Merak etmeyin" dedi.

MİLLETİMİZ İHANETİ GÖRDÜ

Menderes Türel ise Ankara'yı bırakıp Antalya'ya hayat borcunu ödemek için geldiğini aktardı. 30 Mart seçimlerinin Antalya ve Türkiye için büyük taşıdığına değinen Türel, “Küresel güç odakları ve işbirlikçileri ne yaparsa yapsın, istedikleri kadar yeni operasyon yapmaya kalksınlar artık bu millet gerçeği görmüştür. Türkiye'nin karşısında, Türkiye'nin içinde bu ülkenin milli istihbarat teşkilatına karşı savaşan bir güç var. Türk istihbaratını dışarıda değil, içerde de hançerliyorlar. Bu operasyondan siyasi rant çıkarmaya çalışanlar, kaos çıkarmaya çalışanlar, ekonomik kriz çıkarmaya çalışanlar aslında büyük bir ihanetin içerisindedir. İşte milletimiz bunu görmüştür, ihaneti görmüştür" ifadelerini kullandı.

30 MART'TA HERKES ŞAŞIRACAK

Sandıktan ümidi olmayanların darbeye bel bağladığının ortaya çıktığını kaydeden Menderes Türel, “Millet daha dün yobaz dediklerine bugün çiçek atanları, Antalya sokaklarında İncil dağıttıranların, ellerine Kur'an almamış olanların şimdi masalarında Kuran-ı Kerim ile poz verdiğini, el öptüğünü gördü. Aziz milletimiz 30 Mart'ta darbecilere öyle bir tokat atacak ki, herkes şaşıracak" diye konuştu.

ADAYLAR TEK TEK ANONS EDİLDİ

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte 19 ilçenin belediye başkan adayları tek tek anons edilerek kürsüye çağrıldı. (FOTOĞRAFLI)