Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, () - DENİZLİ CHP Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Twitter hesabından CHP'nin Cumhurbaşkanlığı için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini açıklamasına sert tepki gösterdi. Parti yönetimine tepki gösteren Keskin, parti kurullarının yetkisinin gasp edildiğini, gasp edilen yetkinin ilk toplantıda geri alınması gerektiğini belirtti.
CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu açıklanmasına sosyal medyadan tepki gösterdi. Keskin, Twitter hesabından alınan kararın Parti Meclisi'nin yetkisinde olduğunu belirterek, kurulların devre dışı bırakıldığını söyledi.
Keskin, Twitter hesabından Ekmeleddin İhsanoğlu isminin açıklanmasına tepkisini şu cümlelerle dile getirdi:
"CHP, kurullar tarafından kurallara uygun olarak yönetilir. Başıbozukluk ve keyfilik, CHP'de yönetim şekli olamaz. PM yetkisi, Cumhurbaşkanlığı aday açıklamasında gasp edildi. Kurullar devre dışı bırakılarak ve kurallar dikkate alınmadan ortaya konan yaklaşım, CHP yönetim biçimi olamaz. Gasp edilen yetki, ilk PM toplantısında geri alınmalıdır. Burada önemli olan, hep eleştiriyor durumu değil ya da makam mevkii meselesi hiç değil. Önemli olan, CHP'nin temel değerleri."

FOTOĞRAFLI