ELİNDE tuttuğu çanta ile gizli tanığa rüşvet verdiği iddiasıyla bir yıldır yargılanan CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin, AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın çantasında kitap da olabileceğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Ersin, “Bağış’ın çantasında kitap da olabiliyorsa, benim çantamda pijama ve traş takımı olamaz mı?” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'dan yurda dönerken, AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın rüşvet aldığı yönündeki iddiaları soran gazetecilere “AB ofisine çantayla girdi, çantasız çıktı diyorlar. Teslim edilirken bir görüntü var mı? Sadece çantayla girdi çantasız çıktı’ gibi bir yaklaşım olabilir mi? Böyle bir hukuk var mı? Belki o çantayla kitap falan götürülmüştür” demişti. Erzincan Ergenekon Terör örgütü davasının gizli tanığı 'Munzur’ ile görüşerek, ifadelerini değiştirmesi için para teklifinde bulunduğu iddia edilen CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin, Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya devam ediyor. Ersin, iddianameye konu olan ve videolarda da gözüken o ünlü çantayı mahkemeye göstererek, içinde pijamaları ve traş takımının olduğunu para olmadığını ileri sürmüştü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Egemen Bağış’ın çantasında kitap da olabileceği yönündeki açıklamasının ardından muhabirine açıklama yapan Ersin şöyle konuştu:
“Üç yıl önce benim çantam üzerinden politika yaptılar. İktidara yakın medya, cemaat medyası benim aleyhimde yayın yaptı. Suç duyurusunda bulundular, talebe uygun üç gizli tanık bulundu. O zaman AKP Grup Başkanvekili olan şimdiki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘o çantada ne var’ diye açıklamalar yaptı. 27 yıl hapis istemiyle yargılanıyorum. Çantamda pijamam ve traş takımlarımın olduğunu ispat etmeye çalışıyorum. Egemen Bağış’ın çantasında kitap da olabiliyorsa benim çantamda pijama ve traş takımı olamaz mı?”