ÇANAKKALE'nin Kepez Beldesi'nde, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'ın Başbakan’a beddua ettiği panelin izinsiz düzenlendiğini belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı. Önder, Çandar'ın beddua ettiği Başbakan’a da sağlıklı bir yaşam diledi.
CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder bir açıklama yaparak 22 Kasım Cuma günü Kepez CHP Belde Örgütünce düzenlenen 'Başöğretmen Atatürk' konulu panel için partilerinden izin alınmadığını belirtti. CHP gibi demokratik bir partide eleştiri yapmanın hak olduğunu, ancak siyasi etik gereği eleştirilen kişilerin olmadığı ortamlarda tek taraflı şova dayalı eleştirileri demokratik hak olarak görmediklerini vurgulayan Önder şöyle dedi:
"Sayın Çandar'ın CHP'yi, Genel Başkanımızı ve Parti Yöneticilerimizi eleştirmesini uygun bulmuyoruz. CHP Çanakkale Merkez İlçe Örgütümüz, Kepez Belde Örgütünün tüzüğümüz dışına çıkarak yaptığı bu toplantı hakkında inceleme başlatmıştır."
BAŞBAKAN’A SAĞLIKLI YAŞAM DİLİYORUZ
Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Çandar'ın Başbakan Erdoğan’a yönelik sağlığı ve yaşam hakkı ile ilgili değerlendirmelere katılmadıklarını da belirterek "Siyaseten karşı olduğumuz sayın Başbakan’a, içtenlikle uzun ve sağlıklı bir yaşam dilerken, siyasi yaşamını kısa tutmak için demokratik yöntemleri kullanarak sonuna kadar uğraş vermeye devam edeceğimizi açıkça belirtiriz" diye konuştu.
TOLGA ÇANDAR NE DEMİŞTİ?
CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen 'Başöğretmen Atatürk' konulu panelde, Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışırken öldürülen oğlu Göktuğ Demirarslan'ın cenazesi için Çanakkale'ye geldiğini belirtmiş, başsağlığı dilemeyen Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "Haram olsun. Başbakan diyorlar ya şimdi. Gözleri kör olsun inşallah. Bir Tümgeneralin oğlu öldürülüyor, bir kere 'başın sağolsun' demedi. Demirarslan generalin oğlunun cenazesinde bir tek ben vardım ya. Yazıklar olsun" diye konuşmuştu.