Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu, Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve bölge milletvekilleri, Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde çamurlu olduğu için hastaneye ayakkabılarını çıkararak giren 84 yaşındaki Şerife Cesur’un adının İlçe Devlet Hastanesi’ne verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Bakan Müezzinoğlu, Şerife Cesur’un kendi yaşam tarzının gereğini hastaneye girerken de yaptığını belirterek, "Gördüğü temiz ortam, kokladığı nefeste temiz bir nefesin gelmesi, ortamın pırıl pırıl olması vesilesiyle kendi evine girerken yaptığı hareketi hastanemize girerken yaptı" dedi.

Cesur’un ölçeğinden bakıldığında olağan dışı bir hareket yapmadığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Günlük yaşamında olan ve işin tabiatında olması gerekeni yaptı. Bu milletin medeniyet değerlerinin gereğini ve temsilciliğini yaptı. Sağlık Bakanlığı olarak hiçbir vatandaşımızın da Şerife anamızın yaptığı bu hareketi yapmasına hem ihtiyacımız hem gereği yok. Hem de bu hareketin bizim için fiili anlamdan ziyade manevi bir anlamı var" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Şerife Cesur’un verdiği mesajın anlamının büyük ve derin olduğunu vurgulayarak, "Çünkü biz bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim medeniyetimiz, inanç değerlerimiz ’temizlik imandandır’ der" ifadelerini kullandı. Sağlıkta olmazsa olmazın temizlik olduğuna dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, Cesur’un davranışının da temizlikte gösterilen duyarlılığın karşılığında vatandaşın gösterdiği hassasiyetin en uç örneği olduğunu söyledi. "Onlardan medeniyet değerlerimiz adına aldığımız bu güzel örnekleri yaşayabilmeyi, yaşatabilmeyi de Rabbim bizlere nasip etsin" diyen Bakan Müezzinoğlu, "Bu değerlerin Türkiye’ye mal olması adına Sulakyurt İlçe Devlet Hastanesi’ne Şerife Cesur anamızın adını vererek yaşatacağız. Burada yaşatmak istediğimiz, onun vesile olduğu değerlerdir" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından "Şerife Cesur İlçe Devlet Hastanesi" yazılı tabelanın açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Bakan Müezzinoğlu hastanede incelemede bulundu.Çamurlu ayakkabılarıyla hastaneye inmeyen kadının adı hastaneye verildi