İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, ABD'de süren tedavisinin ardından partililerle buluştu.
Sağlık sorunları nedeniyle yaklaşık 1 aydır ABD'de tedavi gören Zafer Çağlayan, Ak Parti il binası önünde partilileri tarafından 'Mersin İçin Akan Bir Zaferdir, Çağlayan' yazılı pankartlarla karşılandı. Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Prof. Dr. Nebi Bozkurt ve İl Başkanı İsmail Taşpınar ile birlikte yaklaşık 300 partiliye seslenen Çağlayan, gerekli çoğunluğu sağlayıp Türkiye'ye başkanlık sistemini getireceklerini söyledi. Erdoğan'ı Devlet Başkanı yapacaklarını ifade eden Çağlayan, "Çok kısa bir süre içinde, İnşallah Türkiye'ye gerekli çoğunluğu, anayasayı değiştirme, referanduma götürme çoğunluğunu elde ettiğimiz zamanda, milletimize tekrar geleceğiz, milletimizin takdiri ile Türkiye'ye Başkanlık sistemini getirerek Tayyip Erdoğan'ı Devlet Başkanı yapacağız. O zaman Türkiye, çok farklı bir Türkiye olacak. Bize karşı olanlar eski Türkiye'yi getirmek isteseler de, 'Geçti Bor'un Pazarı Sür Eşeği Niğde'ye'. Bundan sonra onlar avuçlarını yalarlar" dedi.
Hastalığına ilişkin olarakta konuşan Çağlayan şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıla kadar kalbimde 4 madalya, 4 stent taşıyorum. Bunların hiçbiri, beni bu millete hizmet etmekten, Mersin sevdalısı olmaktan alıkoyamadı. Sizlerin bildiği gibi, kötü bir hastalık bizi yakaladı. Bunda yaşamış olduğumuz, Başbakanımıza ve bize yapılan alçakça, namussuzca komploların stresi etkili oldu. Arkamızda duaların olduğunu, sizlerin olduğunu bilerek bu coşkuyla bu hastalığı atlattık ve sizlerle bir araya geldik. Yeniden sağlığımıza kavuşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Keşke bu seçim kampanyasında, hep birlikte beraber karış karış gezseydik." 
Konuşmasının ardından diğer milletvekilleri ile partililere karanfil atan Zafer Çağlayan, il binasında yapılan toplantıya katıldı. 

FOTOĞRAFLI