Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin), () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı'nda Suriye ilgili yapılan toplantının dinlenip kayıtların internete sızdırılmasını değerlendiren Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, "Bunun adı casusluktur, bunun adı vatana ihanettir, bunun adı Türkiye'yi satmaktır. Allah sizleri ıslah etsin inşallah" dedi.
Mersin'in Silifke İlçesi'nde partisince Halk Eğitimi Merkezi önünde düzenlenen mitinge Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun, İl Başkanı Mekin Merter Salt, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever ile katılan Milletvekili Zafer Çağlayan, Ak Parti Silifke Belediye Başkan Adayı Bilal Özkan'a destek istedi.
'TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU'
Mitingde partililere hitap eden Çağlayan, dün internete düşen Dışişleri Bakanlığı'ndaki toplantının ses kayıtlarını öğrendiğinde büyük bir şok yaşadığını belirterek şunları söyledi:
"Tüylerim diken diken oldu. Maalesef Türkiye'deki bu malum medya, bu Türkiye düşmanı medya çok kötü bir belge yayımladı. Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan adeta Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türkiye milletinin, 77 milyon kişinin sırlarıyla dolu olan Ulusal Güvenlik Toplantısı'nı dinlemişler, alçakça bir şekilde bunu diğer ülkelere, tüm basına deşifre etmişler. Yazıklar olsun size. Bu yapılan bir ihanettir. Bu yapılan alçaklıktır, bu yapılan vatan hainliğidir. Siz, bir devletle ilgili bir bakanın, bir MİT müsteşarının yapmış olduğu son derece gizli bir toplantıyı dinleyeceksiniz, bu toplantıda bu ülkenin geleceği için ve bu millet için alınacak olan kararları kalkacaksınız bu ülkeye ihanet etme adına yayımlayacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir ihaneti tarihinde hiçbir zaman görmedi. Maalesef bugün böyle bir ihanetle karşı karşıyayız. Bunun adı casusluktur, bunun adı vatana ihanettir, bunun adı Türkiye'yi satmaktır. Allah sizleri ıslah etsin inşallah."
'BAŞBAKANIMIZIN YÜKSELİŞİNE DARBEDİR'
Konuşmasının devamında 17 Aralık operasyonuna da değinen Çağlayan, "Operasyonlar, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef alıyor. Operasyonların arkasında başka ülkeler var. Bu işin taşeronları maalesef, bizim tanıdığımız bildiğimiz ve güvendiğimiz insanlardı. Şimdi görüyoruz ki Türkiye'de yapılan bu olaylar aslında Sayın Başbakanımızın İslam alemindeki, Türk alemindeki önlenemez liderlik yükselişine, dünya lideri olmasına karşı yapılan bir darbedir. Bunu hepimizin iyi okuması ve görmesi gerekiyor" dedi.
Zafer Çağlayan'ın konuşmasının ardından sanatçı Uğur Işılak konser verdi.

MO(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)