Hakan TÜRKTAN-Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, ()- BAŞBAKAN Recep Tayip Erdoğan'ın, "Kaç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor? Artık yorulmuş, bitmiş. yaşı 70'i aşmış. Bundan sonra ne yapacak?" dediği Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve CHP adayı Yılmaz Büyükerşen, "Bir atasözü vardır. 'Akıl yaşta değil baştadır' derler. Kaldı ki ben öyle yaşlı falan da değilim. Yanyana gelirsek o benden yaşla, yıllarca daha gençtir geriye doğru doğum tarihine bakacak olursanız, bir ona bakın bir bana bakın" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Başbakan Erdoğan'ın dünkü Eskişehir mitinginde konuşmasının büyük bölümünü kendisine ayırdığını söyledi. Büyükerşen, bunu normal karşıladığını, 3 dönemden bu yana seçim mitinglerinde sürekli kendisine çattığını, kendisinin ise seçimleri kazandığını ifade etti. Büyükerşen, şöyle devam etti:
"Yine öyle olacağından hiç şüphem yok. Ama söyledikleri son derece tutarsız ve gerçek dışı. Öyle anlaşılıyor ki; Etrafındakiler kendisine daima yanlış bilgiler verip gerçekleri söylemeyen bir Başbakan pozisyonuna düşürüyor. Biliyorsunuz doğalgazdan hızlı trene varıncaya kadar, caddelerin sokakların kirlilik içerisinde olduğunu, çöp dolu olduğu gibi hayali, kulağına fısıldanan bazı şeyleri söyledi. Oysa bugün bakıyorum kendi astıkları afişlerde caddelerde artık çöp yığını yok diye ilan ediyor."
KİTABI OKUMAMIŞ Başbakan Erdoğan'ın mitingde Cemalettin N.Taşçı'nın 'Yılmaz Büyükerşen. Zamanı Durduran Saat' adlı söyleşi kitabından da söz ettiğini belirten Büyükerşen, "Kitabı okumamış. O benimle yapılan bir nehir söyleşisidir. Eğer okusa veyahut okuyanlar ona doğru bilgi verse şehirciliğin ne olduğunu, şehirlerde nasıl hizmet yapılması lazım geldiğini, vatan ve millete neler olabileceğini de öğrenmiş olurdu Başbakan bu sayede. Ama o şansı da kaçırmış gözüküyor" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin birbirini tutmadığını öne süren Yılmaz Büyükerşen, "Dil sürçmesini bile 'Allah söyletti' diye nitelendiriyoruz. Ne dedi?; 'Çocuklarımın boğazından helal lokma geçmedi' dedi. Böylesine bir Başbakan tabii Türkiye için gayet düşündürücü, özellikle de seçmeni düşündürücü sözler" dedi. "DOĞALGAZ GELDİĞİNDE AKP YOKTU"
Başbakan Erdoğan'ın "Eskişehir'e doğalgaz getirdim" dediğini söyleyen Yılmaz Büyükerşen şöyle devam etti: "Halbuki AKP yoktu ortalıkta doğalgaz Eskişehir'e geldiğinde. Pek çok şeye de sahip çıkıyor. Kendinden evvelki hükümetlerin yaptığı şeylere sahip çıkıyor. Onların yaptığı bir tek şey vardır. Adı 'Çevreyolu' olduğu halde şehrin ortasından geçirilen yegane çevreyolu garipliğinin mimarıdır. Eskişehirliler onun da, benim de kim olduğumu biliyor. AKP'nin, CHP'nin ne olduğunu biliyorlar. Başbakanın dünkü konuşmalarını çok eğlenceli buldum.  Türkiye işte böyle bir dönemde geçiyor. Böyle bir başbakanımızın oluşunu halk eninde sonunda farkına vardı."
  HT,SK(EK/İD) (FOTOĞRAFLI)