Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olan CHP'li Yılmaz Büyükerşen oy kullanırken paravanda fazla kaldı. Büyükerşen mürekkeplerin kurumasını beklediğini söylerken, aynı okulda oy kullanan AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Harun Karacan ise mührü oy pusulasından taşırdı. Sandık başkanının oy pusulasının değiştirilmeyeceğini söylemesinin ardından zarfa koymak istediği oy pusulalarını yere düşüren Karacan bunları yerden alıp zarfa koyduktan sonra sandığa attı.
Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından CHP'li Yılmaz Büyükerşen ile AK Parti adayı Harun Karacan oylarını Sümer Mahallesi'ndeki Eti Sosyal Bilimler Lisesi'nde kullandı. İlk olarak okula Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen eşi Seyhan Büyükerşen'le birlikte geldi. 1332 Nolu sandığın bulunduğu sınıfa giren Yılmaz Büyükerşen ile eşi Seyhan Büyükerşen ayrı ayrı paravanların arkasına geçip burada kendilerine verilen oy pusulalarını mühürleyip zarflara koydu. Seyhan Büyükerşen kısa sürede işlemlerini tamamlayıp zarfları sandıklara attı, Yılmaz Büyükerşen ise işlemleri yapmakta gecikti. 
MÜREKKEP KURUSUN DİYE BEKLEDİM
Yılmaz Büyükerşen okul çıkışında gazetecilerin "Eşiniz sizden daha hızlı oy kullandı biraz karışık mıydı sistem?" sorusu üzerine "Eşim hızlı, pratiği vardır onun. Benim pratiğim fazla yok oy kullanma konusunda . Dikkatle baktım. O ne kadar katlarsanız katlayın uzun ya, oy pusulaları, tersine kıvırıyorsunuz ama üçünü de üst üste koyduğunuz zaman muhakkak bir tanesi öbürüne değebilir. Öyle bir tehlike söz konusu. Onun için biraz üfledim kurusun mürekkepleri diye, onun için biraz geç oldu" diye konuştu.
Büyükerşen seçimlerin hem Türkiye'ye hem de Eskişehir için hayırlı olmasını diledi. Halkın seçimlere yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Büyükerşen, "Halk, özellikle Eskişehir halkı geleceğini tayin etmede kararlı, tabi diğer taraftan bütün Türkiye açısından bakacak olursak, Türkiye son dönemlerde bu iktidar zamanında bir karanlık tünele sokuldu. Herhalde bu seçimlerin sonu içine sokulduğumuz bu karanlı tünelden çıkış noktasındaki aydınlığı görebiliriz diyorum" dedi.
Büyükerşen bir basın mensubunun "Seçim sonuçlarına göre bir erken seçim gündeme gelebilir mi?" şeklindeki sorusuna, "Tabi olabilir. Eğer bugün seçim sonuçları mevcut iktidarın aleyhine ibreyi gösterdiği zaman erken seçime giderek daha fazla kan kaybetmeden, oy kaybetmeden tekrar iktidar olabilir miyim ümidiyle bir erken seçim kararı alabilir sayın Başbakan" yanıtını verdi.
CUMHURBAŞKANLIĞI DÜŞÜNCEM YOK
Yılmaz Büyükerşen "Ardı ardına seçimler gelebilir, biliyorsunuz bu durumda sizin de Cumhurbaşkanlığında isminiz geçiyor, böyle bir düşünceniz var mı?" sorusu üzerine de "Vatandaşlar düşünüyor. Benim öyle bir düşüncem yok" dedi.
KARACAN DA AYNI OKULDA OYUNU KULLANDI
Büyükerşen'den sonra aynı okula gelen AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan da oyunu 1342 nolu sandıktan kullandı. Karacan paravanın arkasında oy pusulasına mühür bastıktan sonra salon görevlilerine seslenerek mührü basacağı yerin dışına taştığını söyleyerek "İsterseniz bunu değiştirelim" dedi. Sandık başkanının oy pusulasının değiştirilmeyeceğini söylemesinin ardından zarfa koymak istediği oy pusulalarını yere düşüren Karacan bunları yerden alıp zarfa koyduktan sonra sandığa attı.
Karacan okul bahçesinde konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bir şekilde orada bir kayma oluyor. Hafifçe bir sıkıntı çıkıyor ve tam merkezine basılmıyor. Tabi tek noktaya basılsa iyi ama merkezine basılmıyor. Tabi onlar da mekanizmalarla ilgili bir şey. Bir dahaki dönem YSK gereğini çözer. İnşallah daha net bir şekilde herkes istediği noktaya mührünü basar" dedi.
MERDİVEN ENGELİ
Yılmaz Büyükerşen ile Harun Karacan'ın oy kullandığı Eti Sosyal Bilimler Lisesi'nde engelliler için çıkış rampası ve asansörü bulunmaması tekerlekli sandalyeyle oy kullanmaya gelenlere güç anlar yaşattı. Bu kişiler vatandaşların yardımı ile tekerlekli sandalyeleri ile merdivenlerden çıkartılıp indirildi.
Bora Demirpençe ve eşi Seda Demirpençe de oy kullanmaya 6 yaşındaki üçüz kızları Elif, Ezgi ve Merve ile birlikte geldi. Üçüzler herkesin ilgi odağı oldu.

  KA,HT(EK/SS) (FOTOĞRAFLI)