BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜNDE KONUŞMA YAPTILAR

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, mazbatalarını aldıktan sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın da katılımıyla Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalığa hitaben konuşma yaptılar.

O KIRMIZI RENK BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ AYDINLATACAK

Büyükşehir Belediye Başkanlığını 4'üncü kez kazanan Yılmaz Büyükerşen konuşmasında "Eskişehir gerçekten Eskişehir'de yaşayanların ışığını pırıl pırıl orta Anadolu'nun bozkırını aydınlatan bir şehir olarak daima gurur kaynağı oluyor. Ümit ediyorum ki Eskişehir, Türkiye haritasının ortasında yer aldığı güzel o kırmızı renk, yanan Olimpos ateşi gibi bütün Türkiye'yi aydınlatacaktır. Yakın gelecekte her tarafta altı okun bayrakları dalgalanacaktır" diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN'E 'CUMHURBAŞKANI' TEMPOSU

Büyükşehir Belediyesi önündeki kalabalık arasında bulunan bir grup kadın konuşmasını tamamlayan Yılmaz Büyükerşen için 'Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı' diye tempo tuttu. Büyükerşen'den sonra kürsüye gelen CHP Genel başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da kadınlara dönerek 'İnşallah o da olur' dedi.

GÜÇLÜ ÇIKTIYSANIZ SORUMLULUĞUNUZ TÜRKİYE'NİN TAMAMINI KUCAKLAMAK

Erdoğan Toprak, 30 Mart seçimlerinde çok zorluklar yaşandığı söyledi. Hiç bir dönem bu kadar baskıyla yapılan bir seçim görmediğini öne süren Toprak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önce parmak boyasını kaldırdılar hileyi daha rahat yapabilmek için. Düşünün bir iktidar, bütün imkanlar kendisinde ama hileden medet uman bir iktidar var. Önce parmak boyasını kaldırıp belli bir kaç yerde oy kullanmaya tenezzül ettiler. Sonra bu yetmedi nankör kedilere sığındılar. Burada balkon konuşması yapmıyoruz. Bir partinin yaptığı o bölücü balkon konuşması değil. Türkiye bir bölünme, sevgisizlik sürecinden geçiyor. Bizler gibi sorumluluk alan kişilerin bu ülkede sevgi ortamının hızla dağıldığı bir ortamda bütünleştirmemiz lazım. Sen ben ayrımı yapmamamız lazım. Ocu bucu demememiz lazım. Balkon konuşmalarında intikam naraları atmamamız lazım. Bölmememiz lazım. Eğer oy aldıysanız, güçlü çıktıysanız sorumluluğunuz Türkiye'nin tamamını kucaklamak. Bir taraflara mesaj gönderip 'İninize gireceğiz, şunu, bunu yapacağız' demememiz lazım. Bu koltuklar geçicidir. Babamızın malı değil. Bizim görevimiz o koltuklara gelince toplumun tamamını kucaklamak. Türkiye şansız bir yönetim süreci geçiriyor. Vefat eden aileye bile baş sağılığı dileyemeyen, bir Başbakan sürecinden geçiyor Türkiye. Bu üzücü bir olaydır. Böyle bir zihniyet Türkiye'yi kucaklayamaz. Koltukta kalma uğruna bir komşuya savaş açma narası yapan, koltukta durma uğruna kendi ülkesini bombalatmaya niyet eden bir yapı Türkiye'nin şansı olamaz."

KA(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)